از زمان ارسال نخستین ایمیل در سال 1978 تاکنون، صندوق پست الکترونیک (inbox) کاربران روزانه میزبان میلیاردها ایمیل بوده است. در پس این روند تکاملی، زندگی و کار مردم نیز دستخوش دگرگونیهای شگرفی شده است. اما آیا طی این فرایند ساختارشکنانه و گسترده در نحوۀ استفاده از ایمیل، همچنان ایمیل مارکتینگ قطعهای از پازل دیجیتال مارکتینگ است؟ آیا در دنیای امروز یادگیری ایمیل مارکتینگ برای دانشجویان دیجیتال مارکتینگ، یک ضرورت محسوب میشود؟
در پاسخ به این پرسشهای بنیادی بهتراست به نقلقول زیر دقت کنید:
ایمیل مارکتینگ یکی از برترین و ارزانترین راهکارهای ارتباطی و بازاریابی برای جامعۀ آماری هدف بوده که اثربخشی و قابلیتهای منحصر به فردی در خود دارد. دقیقاً بر همین اساس پوشۀ اینباکس یا حتی هرزنامه یا اسپم (Spam) ما سرشار از ایمیلهای مختلف و متعدد است.
البته که میدانیم در ذهن هوشمند شما پرسشهای بیشماری (روشها، ساختار، میزان اثربخشی، هزینهها و…) نقش بسته است. اما اطمینان میدهیم پس از خواندن کامل این مقاله از میلاستوری، به یک متخصص ایمیل مارکتینگ تبدیل خواهید شد.
ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی چیست؟

ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی چیست؟
به ارسال انبوه ایمیل با محتوای تبلیغاتی، برندینگ، کاربردی، تخفیف و… به گروهی از اشخاص (حقیقی یا حقوقی)، برای کسب مشتریان بالقوه (جدید) و همچنین افزایش رضایتمندی و حفظ رابطه با مشتریان قدیم، «ایمیل مارکتینگ» میگویند. اما تعریف بهتر آن ایجاد ارتباط بیشتر و عمیقتر با سرنخ(لید)ها از طریق ارسال انبوه ایمیل است.
ایمیل مارکتینگ شکلی از بازاریابی مستقیم یا direct marketing است.
ویکیپدیا
همانطورکه میدانید ابزارهای بازاریابیِ نوین و گوناگونی در اینترنت فراگیر شدهاند. ولی همچنان بسیاری به تبلیغات با استفاده از ایمیل اعتقاد دارند. با اطمینان میتوان گفت اگر استراتژی و کمپین شما جوابگو باشد، میتوانید پتانسیل عظیم نهفته در ایمیل را تبدیل به فروشی بیسابقه کنید. همچنین خریدارانی که تنها یکبار از شما خرید کردهاند را به مشتریانی وفادار تبدیل کنید.
ایمیل برای حفظ ارتباط با مشتری راه ارتباطی بسیار خوبی خواهد بود. زیرا انعطافپذیری بالایی دارد و به کمک آن میتوان هر نوع محتوایی اعم از متن، تصویر، لینک، ویدیو و… را پیش روی مخاطب قرار داد.
در حقیقت شما یکسری مشتری بالقوه یا مشتریان قدیم را انتخاب و سپس با در نظر داشتن یک استراتژی قوی، کمپین ایمیلیِ (کارزار دیجیتال) خود را عملی میکنید.
تاریخچۀ ایمیل مارکتینگ:

در سال 1978 فردی به نام «گری توئرک» یک ایمیل تبلیغاتی برای حدود ۴۰۰ نفر از مشتریان سازمان تجهیزات دیجیتال (DEC) ارسال کرد. با اینکار توانست فروش فوقالعادۀ ۱۳ میلیون دلاری داشته باشد.
پس از اینکار به او لقب «پدر اسپم» در دنیا را دادند ولی نظر خودش این نبود. من هم با آقای گری توئرک موافقم چراکه او ایمیل را بهصورت هدفمند ارسال کرد و تمام دریافتکنندگان خواهان این تبلیغ بودند.
به همین دلیل لقب پدر ایمیل مارکتینگ برای توئرگ مناسبتر است.
در این مثال دیدیم که اگر ایمیل مارکتینگ بهصورت صحیح و هدفمند انجام شود، میتواند حتی با تعداد بسیار کم، درآمد میلیاردی (البته به تومان!) نصیبمان کند.
سالهای مابین 1990 تا 2000

با گسترش اینترنت در این سالها شاهدِ تغییرات شگرفی در سبک زندگی و کاری مردم بودیم. همین زمان بود که «هاتمیل (Hotmail)» بهعنوان «اولین ارائهدهنده سرویس رایگان ایمیل» پا به عرصۀ اینترنت نهاد.
کسبوکارها برای کاهش هزینههای بازاریابی تلفنی، پستی و حضوری شروع به استفاده از پتانسیل دیجیتال مارکتینگ کردند.
سرانجام این روند به جایی رسید که پوشۀ «هرزنامه» یا «اسپم (Spam)» به صندوق پست الکترونیک کاربران اضافه شد تا در صورت تبلیغاتی بودن پیام، در آن قرار گیرد. پوشۀ اسپم باعث شد میان ایمیلهای کاری و تبلیغاتی یا مزاحم تفاوت ایجاد شود.
سال 2010
به دلیل پیشرفتهای بسیار در تلفنهای همراه و همچنین افزایش ضریب نفوذ اینترنت در جهان و صد البته ارزان بودن ایمیل مارکتینگ، دوباره توجه همگان به این شیوه و متد بازاریابی جلب شد.
با این تفاوت که تغییراتی عمده صورت گرفت تا این نوع بازاریابی نتیجه بخش باشد. به جای آزار مخاطب، سبب ارتباط بهتر او با کسبوکار شود. اما قانونگذاریهای سفتوسخت، استفاده از الگوریتمهای هوشمند برای شناسایی ایمیلهای اسپم و… باعث سردرگمی در این صنعت شد.
از سال 2013 تا اکنون
اما در نهایت این صنعت بالغ شد و ارائهدهندگان پنلها و ابزار ایمیل مارکتینگ، راهکارهای پایدار مناسبی برای جلوگیری از اسپم شدن و یکپارچهسازی با سیستمهای مدیریت وبسایت (CMS) ارائه دادند.
پایداری و امنیت در این صنعت یعنی هر کس بتواند با کمترین میزان دانش اقدام به ایمیل مارکتینگ کرده و هیچ مشکلی اعم از قانونی و اخلاقی ایجاد نشود. در حقیقت این وظیفه هماکنون بر عهدۀ ارائه ارائهدهندگان پنلها و ابزار ایمیل مارکتینگ است.
مزیتهای ایمیل مارکتینگ:
راههای فراوانی برای تبلیغ یک محصول وجود دارد. در حال حاضر استفاده از ایمیل مارکتینگ یکی از بهترین شیوههای تولید سرنخ و وفادارسازی مشتری است. اکنون باید بدانید چطور میتوان از این پتانسیل عظیم برای رشد کسبوکار خود بهره برد.
1. آسان بودن در شروع به کار
شروع ایمیل مارکتینگ برای اولین بار کار سختی نیست و با مطالعه کامل این مقاله میتوانید کار را شروع کنید. در صورت عدم موفقیت نیز درسهایی خواهید گرفت که کمک میکند در آینده کارتان را بهبود ببخشید. بهعلاوه اینکه ایمیل مارکتینگ هزینه زیادی ندارد.
هر فرد با هر نوع فعالیت میتواند با حداقل آموزش نسبت به ارسال انبوه ایمیلهای تبلیغاتی اقدام کند. تقریباً اکثر ارائهدهندهگان ابزار ایمیل مارکتینگ برای افزایش تعداد مشتریانشان که تخصصی در این زمینه ندارند، تمام کارها را بهصورت ساده و خودکار انجام میدهند. از قالبهای مختلف و رایگان ایمیل با قابلیت «Drag and Drop» گرفته تا فرمهای عضویت از پیش آماده شده و دهها امکان دیگر…
در یک کلام، برای انجام صحیح ایمیل مارکتینگ نیاز به هیچ تخصصی ندارید. همه چیز آماده است!
2. قیمت پایین و نرخ بازگشت سرمایه بالا (ROI)

محصولاتی که در ایمیلها معرفی میشوند شانس بیشتری برای فروش دارند. باید اشاره کرد که بر اساس گزارش DMA ایمیل مارکتینگ سود بازدهی (ROI)معادل با 4900% دارد. این رقم برای شبکههای اجتماعی یک دوازدهم است.

طبق گزارش استاتیستا حدود 92% از شاغلین آمریکایی در طول روز و ساعات کاری ایمیل شخصی خود را چک میکنند. همین باعث میشود که ایمیل مارکتینگ یک شیوۀ بهروز برای ارتباط با مشتری باشد.
تمامی این آمار و ارقام به شما نشان میدهد که ایمیل بهترین گزینه برای فروش است. با در نظر داشتن شرایط اقتصادی کنونی چه در ایران و چه در جهان، متاسفانه باید گفت کسبوکارها و شرکتها برای صرف هزینههای تبلیغاتی در مضیقه هستند.
از طرف دیگر نرخ تبدیل و بازگشت هزینه از اهمیت دوچندان برخوردار است. هزینههای تبلیغات بسیار بالاست. برای مدیران به خصوص مدیران کسبوکارهای نوپا (استارتاپها) هزینۀ زیاد برای تبلیغات امکان پذیر نیست.
کسبوکارها تمام تلاش خود را میکنند تا تبلیغاتی موثر داشته باشند. پیشرفت تکنولوژی باعث میشود قیمتهای دیجیتالمارکتینگ هر روز کمتر از دیروز شود. امروزه کسر بهرهوری به قیمت برای دیجیتالمارکتینگ بسیار بیشتر از این کسر برای تبلیغات آفلاین است.
ایمیلمارکتینگ یکی از ارزانترین و مقرونبهصرفهترین زیرمجموعههای دیجیتالمارکتینگ است و نیاز به هزینه بالایی ندارد. به همین دلیل مدیران علاقۀ بسیاری به استفاده از ایمیل مارکتینگ دارند.
3. نتیجۀ سریع

پس از اینکه ایمیل را ارسال میکنید نهایتاً یک روز طول خواهد کشید تا مخاطب آن را ببیند. ۲۴ ساعتی که گفتیم حداکثر زمان ممکن است. اکثر مخاطبان در همان ساعتهای اولیه ایمیل را خواهند دید.
به همین دلیل این روش برای گرفتن نتیجۀ سریع بسیار عالی است. برای مثال اگر یک کمپین تخفیف ویژه ۲۴ ساعته یا چند روزه دارید، ایمیل مارکتینگ بهترین گزینه برای اطلاعرسانی است.
4. دسترسی ایمیل از طریق موبایل و تبلت

بیش از 69% از کاربران جیمیل از طریق تلفن همراه و در حدود 12% از طریق تبلت به ایمیلهای خود دسترسی دارند. امکان این دسترسی همیشگی و سیار به مخاطب در هرجایی که حضور دارد، از عهدۀ تعداد کمی از کانالهای بازاریابی برمیآید.
5. شخصیسازی ایمیل

بازاریابی ایمیلی این امکان را به شما میدهد تا برای هر مخاطب یا گروه خاصی از مخاطبین ایمیلهای سفارشی ارسال کنید. چراکه در این صورت بازخورد بهتری خواهید داشت. مخاطبان شما نیز میتوانند مشخص کنند چه ایمیلهایی دریافت کنند.

ایمیل قابلیتی دارد که بسیاری از کانالهای بازاریابی ندارند: “خلق ارتباط ارزشمند و شخصی با مخاطبان در مقیاس بزرگ”
David Newman نویسنده کتاب پر فروش Do it! Marketing
در بازاریابی امروز خلق تجربۀ شخصی برای هر مشتری، یکی از کلیدیترین شاخصههای بازاریابی محسوب میشود. انعطاف زیاد ایمیل برای شخصیسازی، آنرا به ابزاری مهم برای بازاریابان دیجیتال تبدیل کرده است. بنابراین 88% از سازمانها از حداقلهای دستهبندی مخاطب و شخصیسازی در ایمیلمارکتینگ بهره میبرند.
بهراحتی میتوان ایمیلهای سفارشی شده ایجاد و آنرا به گروه مورد نظر خود ارسال کرد. ممکن است از خود بپرسید دلیل اینکار چیست؟
فرض کنید در قسمت موضوع (Subject) ایمیلی که دریافت کردهاید، نام و نام خانوادگی شما ثبت شده؛ آیا در این حالت کنجکاو نمیشوید که آنرا باز کنید؟ من اطمینان دارم کنجکاویِ شما به حدی خواهد رسید که ایمیل را بدون هیچ تردیدی باز کنید!
6. تحلیل بهتر رفتار مشتری

بازاریابی توسط ایمیل یکی از برترین و دقیقترین ابزارهای بررسی و تحلیل رفتار مشتریان و مصرفکنندگان را شامل میشود. بهراحتی میتوانید بدانید چه افرادی ایمیل شما را باز و بر روی کدام لینکها کلیک کردهاند. دقیقاً بر همین اساس میتوانید اشکالات کمپینهای خود را برطرف و روز به روز آنرا بهبود بخشید.
جالب است بدانید در حال حاضر بیش از 5 میلیارد کاربر ایمیلی در جهان وجود دارد. طبق پیشبینیهای صورت گرفته این رقم تا سال 2034 به 6 میلیارد یا بیشتر خواهد رسید. همین باعث شده که مردم بسیاری به فکر سرمایهگذاری در این زمینه باشند. در ادامه پیشبینی میشود که امسال یعنی سال 2023 میلادی، شرکتهای ایالات متحده آمریکا 850 میلیارد دلار بر روی ایمیل مارکتینگ هزینه کنند.
آمار و ارقام در تقابل با شبکههای اجتماعی

1. طبق گزارش MarketingSherpa حدود 73% مردم ترجیح میدهند که محصولات تبلیغاتی را داخل ایمیل مشاهده کنند و تنها 21% ترجیح میدهند که این محصولات در شبکههای اجتماعی تبلیغ شود.
2. اگر دکمۀ به اشتراکگذاری شبکههای اجتماعی را داخل ایمیل قرار دهید، نرخ تبدیل کلیکها 263% افزایش خواهد داشت.
3. مشترکین ایمیل شما 700% دیگر مشترکین، متن شما را به اشتراک میگذارند.
4. ایمیل در زمینه جذب مشتری، 73% کارآمدتر از فیسبوک و توییتر است.
5. ایمیل 1200% شانس بیشتری برای جذب کلیک نسبت به توییتر دارد.
6. ایمیل 800% بیشتر از شبکههای اجتماعی برای شما سفارش ثبت خواهد کرد.
7. 85% مردم ترجیح میدهند که اخبار و به روزرسانی یک شرکت را از طریق ایمیل دریافت کنند و تنها 13% خواستار دریافت آن از طریق فیسبوک هستند.
آمار و ارقام دیگر
1. حدود 69% از تمامی ایمیلها در موبایل خوانده میشوند.
2. 37% از همین افراد، مجدداً ایمیل خود را یکبار دیگر مشاهده خواهند کرد.
3. جیمیل بیش از 1 میلیارد و 900 میلیون کاربر در جهان دارد و 88% این کاربران از طریق اپلیکیشن موبایل و مرورگر موبایل به ایمیل خود دسترسی دارند.
4. هر ساله میزان دسترسی به ایمیل از طریق گوشی بیشتر میشود. از سال 2011 تا 2013 این رقم 39% افزایش داشت.
5. اگر یک ایمیل شخصیسازی شده باشد و مخصوص کاربر باشد، امکان کلیک 34% بالاتر میرود و امکان تبدیل سرنخ به مشتری 18% افزایش خواهد داشت.
6. ایمیلهایی که موضوع شخصیسازی شده دارند هم 82% امکان باز شدن بیشتری خواهند داشت.
با مطالعۀ این آمار درک کلی نسبت به اهمیت و شکل ایمیل مارکتینگ پیدا کردهاید. اما همیشه همهچیز خوب پیش نرفته و گاهی اوقات یکسری محدودیتها ایجاد میشود. اما تقریباً تمام محدودیتها در این متد پیشرفته قابل رفع هست.
7. مالکیت بانک ایمیل (لیست ایمیل)

اگر شرکت شما در یک شبکه اجتماعی فعالیت دارد، ممکن است که یک لیست مشخص فالوور داشته باشید. اما این تعداد ممکن است به مرور زمان از بین برود یا بازدهی خوبی نداشته باشد. در زمینه ایمیل تبلیغاتی شما یک لیست جامع از مشتریان احتمالی و سرنخها دارید که میتوانید از آنرا تا ابد نگهداری کنید.
8. پلتفرم انتشار محتوا

ایمیل خود یک بستر و پلتفرم برای محتوا است. شما میتوانید بهصورت دستی یا کاملاً خودکار تمام یا قسمتی از متن وبسایت یا وبلاگ خود را به گروه مورد نظر از مخاطبین خود بفرستید. با این کار آنها را بیش از پیش با خود درگیر میکنید.

فقط طراحی یک CTA (Call To Action) جذاب را فراموش نکنید! این روش به انتقال مستقیم و سریع پیام به مخاطبین کمک میکند.
دلایل بالا، بیش از 85% از کسبوکارها را قانع کرده است که برای بازاریابی محتوایی از بستر ایمیل استفاده کنند.
معایب و مشکلات ایمیل مارکتینگ:

هیچ چیز در دنیا بینقص نبوده و ایمیل مارکتینگ نیز از این قاعده مستثنی نیست. ایمیل مارکتینگ مزایای فراوانی دارد. این شیوه از بازاریابی به شما اجازه میدهد بهصورت مداوم و مستقیم به مجموعۀ وسیعی از مصرفکنندگانِ بالقوه دسترسی داشته باشید.
اما معایب و محدودیتهای این روش بازاریابی را میتوان به 2 بخش کلی تقسیم کرد. بخش نخست مشکلاتی است که شما در مرحله آمادهسازی و ارسال ایمیلها (تکنولوژیک و فنی) با آن مواجه خواهید شد.
1. دسترسی

شما میتوانید همین الان یک خبرنامۀ ایمیلی برای خود طراحی کنید. فرم و لینک عضویت در این خبرنامه را داخل سایت قرار دهید. اما همچنان باید منتظر کاربران و مصرفکنندگان باشید تا آنها انتخاب کنند که وارد سیستم شما شوند.
به همین خاطر نمیتوانید به همۀ کاربران اینترنت دسترسی داشته باشید و محدود به افرادیکه شما را انتخاب میکنند، هستید.
2. کارایی

این بدین معنا نیست که ایمیل مارکتینگ کارایی کافی را ندارد. اگر استراتژی به درستی انجام شود، شما یک کمپین موفق خواهید داشت. اما چندین مورد وجود دارد که با رعایت شود.
اگر ایمیلهای شما بیربط باشند، زمان ارسال مناسب یا مضمون جالبی نداشته باشند، بهتر است آنرا نفرستید. همچنین باید یک برنامه دقیق داشته باشید و این برنامه و تاثیرات آنرا مانیتور کنید، وگرنه ایمیل مارکتینگ کارایی نخواهد داشت.
3. محتوا

مضمون بسیار مهم است. یک بخش به این مسئله اشاره دارد که آیا مربوط و مفید است؟ آیا به کمک مشتری خواهد آمد؟
و مسئله دیگر به نوع نوشتار باز میگردد. آیا شیوۀ نوشتار و نگارش شما جذاب است؟ آیا نوشتۀ شما تازگی دارد یا نمونهای از کمپینی دیگر است؟
به مضمون و نوع نگارش آن توجه کنید، یک شیوۀ مناسب را انتخاب کنید که امکان ارتباط با مصرفکننده را داشته باشد.
4. طراحی

یکی از اصلیترین محدودیتهای ایمیل مارکتینگ، طراحی و شکل کلی یک ایمیل است. دو دیدگاه اشتباه وجود دارد که محدودیت طراحی را وخیمتر میکند. برخی ممکن است به جای قرار دادن متن مناسب، به دنبال یک طراحی جذاب باشند. برخی هم تنها یک متن و مضمون خوب را در ظاهری بههمریخته و نامناسب عرضه میکنند.
نباید هیچکدام از این دو را پیروی کنید. باید موفق شوید که یک خط میانی پیدا کنید و آنرا دنبال کنید. شما باید پیام ارسالی را طوری طراحی کنید که در تمام دستگاهها اعم از دسکتاپ و موبایل یا در تمام مرورگرها به درستی نمایش داده شود. انجام این کار سخت است و یکی از چالشهای ایمیل مارکتینگ خواهد بود ولی باید برای طراحی متن خود وقت بگذارید تا بتوانید مخاطبان بیشتری جذب کنید.
اگر ایمیل تبلیغاتی شما نتواند به درستی در تمام دیوایسها نمایش داده شود، عملاً انگار کاری انجام ندادهاید. پیش از هرگونه ارسال انبوه میبایست HTML طراحی شده را از نظر «واکنشگرا» یا «ریسپانسیو» بودن بررسی کنید تا مطمئن شوید در موبایل، دسکتاپ و… بهصورت صحیح نمایش داده میشود.
باید گفت طراحی ایمیل واکنشگرا میتواند یکی از کارهای زمانبر برای شما باشد!
5. مقدار ارسال

اگر بهصورت مداوم و فراوان ایمیل ارسال میکنید و دریافتکننده نمیتواند میزان ایمیل دریافتی را مشخص کند، پس با مشکلات فراوانی روبرو خواهید شد.
مقداری که میتوانید ایمیل ارسال کنید یک محدودیت واقعا جدی است. اگر بیش از اندازه یا کمتر از اندازه ایمیل ارسال کنید، ایمیلهای شما هیچ تاثیری در مخاطب، فروش و سود شما نخواهد داشت.
6. هرزنامه یا اسپم (Spam)

اینکه پیامهایتان اسپم شود اصلاً خوب نیست. اگر ایمیل شما صرفاً متن تبلیغاتی داشته باشد یا بهصورت دقیق جامعۀ آماری هدف خود را مشخص نکرده باشید، به احتمال خیلی زیاد ایمیل شما بهعنوان اسپم شناسایی خواهد شد.
در نتیجه دریافتکنندگان علاوه بر لغو عضویت آنرا باز و مشاهده نخواهند کرد. این یعنی هیچ بازخوردی عاید شما نشده است. در نظر داشته باشید استفاده از کلمات یا جملاتی مانند: «رایگان»، «حتماً کلیک کنید» و… یکی از پارامترهای تاثیرگذار در اسپم شدن ایمیلهای شما هستند.
باید بدانید برخی ایمیلها ارسال میشوند، اما هیچگاه دریافت نمیشوند.
7. ایمیلهای دریافت نشده یا ایمیلهای برگشتی

بعضی اوقات به دلیل در دسترس نبون سرور دریافتکننده ایمیل یا هر علت دیگری ممکن است مشکلاتی ایجاد شود. اگر از سرویسهای ایمیلرسانی استفاده میکنید ممکن است برخی ایمیلهای شما ارسال نشوند و شما نیز متوجه این موضوع نشوید.
8. اندازۀ ایمیل

باید ایمیل شما حجم بزرگی نداشته باشد. باید ایمیلی طراحی کنید که سبک باشد تا هر کسی با هر سرعت اینترنتی امکان دانلود و دیدن آنرا داشته باشد. در غیر اینصورت دریافتکننده فقط ایمیل شما را باز و آنرا مشاهده نخواهند کرد.
مشکلات دیگری هم وجود دارد که خارج از محدوده تکنولوژیکی و فنی هستند. شخصی نبودن یا امنیت کاربر یکی از اصلیترین مشکلات است که در ادامه به آن میپردازیم.
1. برخورد شخصی

در زمینۀ مضمون کمی به این اشاره کردیم که باید امکان برقراری ارتباط را داشته باشد. اما مهمتر این است که بتوانید شخصی با موضوعات برخورد کنید. باید برخورد شما و ایمیلهای شما امکان ایجاد یک رابطه بین مشتری و شما را داشته باشد. اگر نتوانید وفاداری را خلق کنید، پس سریع مشتریان خود را از دست خواهید داد.
2. بهروزرسانی دادهها

اگر صاحب کسبوکار کوچکی باشید که درآمد کلانی ندارد، در استخدام پرسنل اضافی به مشکل برخواهید خورد. پرسنل بیشتر در زمینۀ ایمیل مارکتینگ و شبکههای اجتماعی به شما کمک خواهد کرد که دادههای شما بهروزتر باشد.
اما اگر نتوانید به صورت مداوم خود را بهروز کنید، پس ایمیلهای شما اهمیت بالایی ندارند.
3. امنیت

پاسداری از آدرس ایمیل کاربران اهمیت فراوانی دارد. اگر نتوانید از اطلاعات شخصی کاربران خود محافظت کنید، نه تنها اعتبار خود را از دست میدهید بلکه ممکن است دچار درگیری قضایی شوید.
فرهنگ جامع لغات و اصطلاحاتِ ایمیل مارکتینگ:

اصطلاحات مرسوم در ایمیل مارکتینگ و دنیای بازاریابی مدام در حال تغییر است. دنیای تکنولوژی هم با سرعتی فراتر از انتظار پیشرفت میکند.
یک سری اصطلاح در زمینۀ ایمیل مارکتینگ وجود دارد. اصطلاحاتی که پیشرفت، نحوه کار، وضعیت کار و مراحل مختلف روند کمپین شما را مشخص خواهد کرد. باید با این اصطلاحات آشنا باشید تا بتوانید سکان یک کمپین موفق را به دست بگیرید.
1. Acceptance Rate
نرخ تایید، اشاره به نرخ و تعداد ایمیلهایی دارد که توسط سرویس ایمیل پذیرفته شده است. این نرخ ایمیلهای دریافت شده را نشان میدهد، البته ممکن است برخی اسپم شده باشند.
2. Blacklist
لیست سیاه متشکل از لیستی است که یک سری آیپی را به عنوان آیپی (IP) اسپمر شناسایی میکند و آنها را از فرستادن دوباره ایمیل منع خواهد کرد.
3. Clicks Per Delivered
رقمی است که ابتدا باید تعداد کلیکها را اندازه گرفت و سپس رقم بهدست آمده از تقسیم بر تعداد ایمیلهایی که فرستاده شده محاسبه کرد. نتیجه نسبت کلیک به ارسال است.
4. Click-Through Rate
نسبتی است که با تقسیم تعداد کلیکها بر روی یک لینک منحصربهفردِ داخل ایمیل بر تعداد ایمیلهای باز شده حساب میشود.
5. Dedicated IP
در ایمیل مارکتینگ، آیپی اختصاصی اشاره به یک شماره آیپی دارد که شما تمامی ایمیلها را از طریق آن ارسال میکنید.
6. False Positive
به زمانی اشاره دارد که شما یک ایمیل کاملا سالم، قانونی و ضداسپم را ارسال کردهاید، اما بهصورت اشتباه تبدیل به اسپم شده است.
7. Landing Page
صفحه فرود، صفحۀ اینترنتی است که شما پیشنهادهای خود را درون آن قرار میدهید. تصور کنید پیشنهاد سفارش با تخفیف را ایمیل کردهاید. داخل ایمیل یک آدرس وجود دارد و این آدرس در آخر به صفحۀ لندینگ میرسد که پیشنهاد شما در این صفحه نمایش داده خواهد شد.
8. Subscribe / Unsubscribe
اولی به عضو شدن کاربر و دومی به لغو عضویت کاربر در بانک ایمیل شما اشاره دارد.
9. Spam
همه با اسپم آشنایی داریم. هنگامی که ایمیل شما یکسری قوانین و الگوریتمهای مشخص را رعایت نکند در لیست اسپم قرار میگیرد. ممکن است خود کاربر هم آدرس ایمیل شما را به لیست اسپم خود ارجاع داده باشد.
10. Conversion Rate
نرخ تبدیل به این اشاره دارد که چند نفر از کاربرانی که به آنها ایمیل فرستادهاید درخواست شما را انجام دادهاند. درخواست شما ممکن است عضو شدن در یک سرویس یا خرید یک محصول باشد.
11. Open Rate
لیست باز شدن مشخص میکند که چند درصد از کل افرادیکه ایمیل شما را دریافت کردند، آن ایمیل را باز و مشاهده کردهاند. نسبت به موضوع و دیگر متغیرها، این درصد متغییر است.
12. Bounce Rate
نرخ و تعداد ایمیلهایی را نشان میدهد که به صورت موفق به صندوق سرنخ نرسیدهاند. ایمیلهایی که نرسیدند را تقسیم بر ایمیلهای رسیده باید کرد و سپس ضرب در ۱۰۰ کرد تا نرخ درست حاصل شود. نرخ زیر ۵ درصد مناسب است.
13. List Growth Rate
درصد رشد لیست هم اهمیت بالایی دارد. باید متوجه شوید که طی چه مدت زمان، لیست شما به چه مقدار خواننده و دریافتکننده رسیده است.
14. Sharing Rate
نرخ اشتراکگذاری و فوروارد ایمیل به گسترش لیست شما کمک خواهد کرد. با اشتراکگذاری شما به افراد جدید دسترسی خواهید داشت.
15. ROI
میزان بازگشت سرمایه در پایان کمپین اهمیت دارد. باید ببینید که چقدر هزینه و چقدر سود برداشت کردهاید. شما برای محاسبۀ ROI به اطلاعات بازاریابی خود نیاز خواهید داشت.
باید بتوانید دقیقا محاسبه کنید که از مجموع هزینهای که برای طراحی و اجرای یک کمپین ایمیل مارکتینگ کردهاید دقیقا چقدر سود فروش بهدست آوردهاید. پرواضح است که این عدد باید مثبت و قابل قبول باشد که انجام ایمیل مارکتینگ برای شما بصرفد.
تعریف کمپین ایمیلی:

کمپینهای ایمیل همانند دیگر کمپینهای تبلیغاتی ویژگیهای خاص خود را دارد. در هر کمپین میبایست اهداف، پرسونا مخاطبین، متن و مضمون، زمان ارسال، بودجه و شاخصهای کلیدی عملکرد را تعریف کرد.
1. مرحلۀ نخست

در مرحلۀ نخست میبایست هدف از اجرای کمپین مشخص شود.
1. آیا به دنبال جذب سرنخهای (لید) جدید هستید؟
2. آیا مشتریان قدیم را مورد هدف قرار دادهاید؟
3. آیا به دنبال افزایش فروش هستید؟
4. آیا در زمانی خاص مایل به ارائه تخفیف هستید؟
2. مرحلۀ دوم

در مرحلۀ دوم میبایست گروه هدف یا بهعبارت دیگر سگمنتیشن (Segmentation) مشخص شود. این گزینه میتواند بر اساس پرسونای مخاطب انجام شود. یعنی ایمیل شما دقیقاً مناسب چه نوع شخصیت و پرسونایی است.
مراحل، فرایندها، انواع استراتژی در بازاریابی ایمیلی:

ما هر روزه و همواره در حال مشاهدۀ ظهور و بروز ابزارها و ترفندهای جدید برای جذب مخاطبین توسط شرکتها و موسسات هستیم. سعی داریم بفهمیم کدام استراتژیها بیشتر پاسخگوی ما هستند. در این بخش از مقاله قصد داریم گامهای تدوین استراتژی ایمیل مارکتینگ را برایتان توضیح دهیم.
1. استخراج و ایجاد بهترین بانک ایمیل (لیست ایمیل)
چگونه بانک ایمیل یا لیست ایمیل خود را گسترش دهیم؟ برای آغاز کمپین تبلیغاتی نیازمند یک بانک ایمیل خواهید بود. پیشنهاد میشود آنرا شخصاً و با توجه به نوع فعالیت خود بهدست آورید. همچنین میتوانید از فرایند لیدجنریشن استفاده کنید.
ابتدا گروه هدف خود را مشخص کنید و سپس از هر روش اخلاقی و علمی که میتوانید به جمعآوری آن بپردازید. برای جذب حداکثری ایمیل میبایست ارزش ایجاد کرده و به مخاطبین خود سود برسانید. اولین کار این است که یک لیست ایمیل جمعآوری کنید. اینکار سخت نیست.
اکثر مردم ترجیح میدهند که یک فرم و گزینه داخل سایت خود قرار دهند که مردم از طریق آن عضو خبرنامه ایمیلی آنها شوند. اما ایمیل مارکتینگ به این سادگی نیست. روند گسترش کاربران و لیست ایمیل کمی پیچیدهتر است. برای جذب مخاطب، شما نیازمند یک عامل جذب کننده (همچون آهنربا) هستید تا سرنخها را جذب کند.
عوامل جذب کننده سرنخ (ایمیل کاربران) بسیار حائز اهمیت است. یک عامل جذب کننده باید چیزی باشد که شما در ازای عضویت به صورت رایگان در اختیار کاربر قرار میدهید. نیازی نیست که برای آن هزینه زیادی کنید.
اکثر وبسایتها از محصولاتی ساده و دیجیتالی مانند یک فایل PDF ،MP3 یا ویدئو مخصوص و کارآمد استفاده میکنند که هزینه زیادی برای آنها ندارد. میتوانید فواید زیادی را از این طریق کسب کنید فقط باید توجه کنید که عامل جذب کننده شما برای کاربر ارزش داشته باشد.
چند نمونه محبوب از عوامل جذب کننده سرنخ (ایمیل کاربران)
1. کتاب الکترونیکی
2. یک صفحه شامل نکات یا منابع
3. مطالعات و تحقیقات
4. سمینار مبتنی بر وب (وبینار)
5. نمونه یا نسخۀ آزمایشی رایگان
6. مشاوره رایگان
7. تست و آزمونهای خودشناسی
8. کد تخفیف
اما یک عامل جذب کننده خوب باید چه امکانات و مشخصات دیگری داشته باشد؟ خب؛ قدم اول رایگان بودن است. اما ۵ نکتۀ دیگر نیز وجود دارد که باید به دنبال آنها باشید.
۵ نکته برای جذب بهتر ایمیل مخاطبان
1. راحتی استفاده؛ یک عامل جذب کننده زمانی خوب و جذاب است که بهراحتی قابل استفاده باشد. اگر یک متن ۳۰۰ صفحهای به کاربر بدهید مطمئناً بازخورد خیلی فراوانی جذب نخواهید کرد!
2. قابل استفاده؛ نه تنها باید استفاده راحت باشد، بلکه باید امکان استفاده هم فراهم شود. باید ابزاری ارائه دهید که به کار بیاید. بهعنوان مثال یک کد تخفیف برای ثبت یک خرید استفاده خواهد شد.
3. یک تغییر ایجاد کند؛ چیزی که عرضه میکنید باید از ارزش برخوردار باشد. این ارزش از میزان بهبودی که پیشنهاد شما ارائه میدهد، مشخص خواهد شد.
4. متناسب؛ باید دایرۀ هدف خود را مشخص کنید و آنها را بشناسید. باید متوجه شوید که مردم چه چیزی میخواهند و نسبت به خواستۀ آنها پیشنهادی ارائه دهید.
5. سادگی دسترسی؛ باید پیشنهاد شما سریعا به کاربر ارسال شود. اگر کاربر به دنبال یک کتاب، یا کد است، باید پس از وارد کردن ایمیل، پیشنهاد شما در صندوق ایمیل او باشد.
مرحله بعدی؛ قوی کردن فرم ثبتنام است. باید یک فرم ثبتنام قوی و مناسب در اختیار داشته باشید تا کاربران تمایل بیشتری برای عضویت از خود نشان دهند. این فرم راهی بین آدرس ایمیل و عامل جذب کننده شما خواهد بود. پس باید به بهترین نحو ممکن طراحی شود.
2. طراحی ایمیل تبلیغاتی
طراحی و دیزاین ایمیل یکی از اصلیترین فاکتورهای ایمیل مارکتینگ صحیح است. ایمیل میبایست از نظر شکلی و برنامهنویسی بهدرستی طراحی شده باشد.
3. عنوان مناسب
در انتخاب موضوع ایمیل باید دقت به خرج دهید. یک ایمیل و موضوع آن تنها ۳ ثانیه وقت دارد که توجه مخاطب را جلب کند و بعد این ۳ ثانیه کار شما تمام است. اینکه عنوان کوتاه یا بلند باشد مهم نیست و زیاد تاثیری در رفتار کاربر ندارد.
شما باید عنوان را طوری انتخاب کنید که مخاطب متوجه موضوع پیام و مفید بودن آن شود. در عین حال باید عنوان جذاب باشد تا کاربر به باز کردن ایمیل ترغیب شود. در هنگام نوشتن یک موضوع ایمیل موارد زیر را انجام دهید:
1. عموماً تحقیقات نشان داده که برای نوشتن موضوع ایمیل باید کمتر از ۵۰ کاراکتر استفاده کرد.
2. موضوع ایمیل باید شامل محتویات درونی باشد و همچنین گزافهگویی نکند.
3. از نام مخاطب استفاده کنید.
4. ایمیل را از طریق تست A/B مورد آزمایش قرار دهید.
4. شخصی سازی
شخصی سازی تنها به معنای بردن نام مخاطب در متن پیام نیست. سعی کنید مخاطبان خود را به گروههای مختلفی تقسیم کنید و بر اساس ویژگیهای هر گروه ایمیل مناسب تهیه و ارسال کنید. حتی بعضی اوقات میتوانید ایمیل را تنها مختص یک فرد نوشته و ارسال کنید.
5. داشتن استراتژی
هر مدل بازاریابی نیازمند استراتژی صحیح است. با داشتن نظم و برنامهریزی و همچنین استراتژی صحیح میتوانید کار خود را به سرانجام برسانید.
6. زمان ارسال
در مورد روز ارسال، همهچیز مربوط به نوع تجارت و خدمات شما میشود. به عنوان مثال اگر خدمات شما مخصوص عید نوروز است، مشخصاً در طول سال نمیتوانید خیلی فعالیتی داشته باشید.
اما به صورت کلی مردم در روزهای کاری هفته، تمایل بیشتری به باز کردن ایمیل دارند. نزدیک به آخر هفته و روز پنجشنبه بیشترین آمار باز شدن ایمیل را شاهد هستیم.
اما مهمترین نکته در مسئله زمان ارسال ایمیل تبلیغاتی، مربوط به ساعات ارسال است. در ابتدا باید گفت که مردم به مرور زمان و گذر از زمان اولیه ارسال ایمیل، تمایل کمتری به باز کردن آن دارند. به گزارش یک تحقیق گسترده در این خصوص دقت کنید:
1. 23% مردم ترجیح میدهند که در ساعت اولیه ارسال ایمیل را باز کنند.
2. 9.5% در ساعت دوم
3. 6.3% در ساعت سوم
4. 4.8% ساعت چهارم
مابقی نیز در ساعات بعدی…
بر این اساس بهترین گزینۀ شما برای باز شدن ایمیل تا ساعت دوم است. حالا باید ساعاتی از روز را انتخاب کنید که این شانس بیشتر باشد. بهترین زمانها برای ارسال ایمیل ساعت ۸، ۹، ۱۵ و ۱۶ است. این ساعات برای ایمیلهایی که حجم کمی دارند، مناسب است.
اما اگر به دنبال کلیک گرفتن هستید، بهترین ساعات ۸، ۹، ۱۵ و ۲۰ است. مردم تمایل بیشتری برای کلیک کردن در آخر شب دارند.
7. انتخاب پنل ایمیل مارکتینگ مناسب و کارا
هماکنون شرکتهای مختلفی در زمینه ارائه ابزار برای ارسال انبوه ایمیل تبلیغاتی در دسترس شما هستند. پیشنهاد میشود قبل خرید، به بررسی عملکرد آنها بپردازید. در همین مقاله به بررسی بهترینهای این سرویسها خواهیم پرداخت.
8. بررسی و آنالیز گزارشکار کمپین ایمیلی
نتایج کمپین میبایست در زمانهای منظم مورد بررسی قرار گیرد. شاخصهای کلیدی عملکرد (KPI) یکی از مواردی هست که باید به دقت در نظر باشد تا در صورت وجود هرگونه مشکل بتوان آنرا اصلاح کرد.
1. گزارش تحویل: مشخص کنندۀ تعداد دریافتکنندگان ایمیل
2. نرخ بازدید: مشخص کنندۀ تعداد بازدیدکنندگان ایمیل
3. نرخ کلیک: مشخص کنندۀ تعداد کلیکهای انجام شده روی دکمۀ CTA
9. ریتارگتینگ
لازم است بدانید هزینه جذب یک مشتری جدید 19 برابر هزینه جذب مشتری قدیم شماست. کسانیکه سبد خرید خود را نصفه و نیمه رها کردهاند، یا مشتریانی که قبلا از شما خرید کردهاند ولی مدتها است که به سایت شما سر نزدهاند، قابل بازگشت هستند!
بهترین کار این هست که مجدداً برای همین گروه یک ایمیل حرفهای بسازید و با یک تخفیف کوچک یا اطلاع رسانی درباره کمپینها و جشنوارهها کاری کنید که سفارش خرید خود را تکمیل یا سفارش جدید ثبت کنند.
10. ریتنشن مارکتینگ
حفظ مشتریان قدیمی و ترغیب آنها به ثبت سفارش جدید یکی از اقدامات مهم در هر کسبوکاری به حساب میآید. ایمیل یکی از مهمترین ابزار و راهکارها برای ریتنشن مارکتینگ یا حفظ مشتریان است.
در حقیقت با اینکار مشتریان تکراری میسازید!
11. یکپارچهسازی و اتوماسیون ارسال ایمیل
همانطور که از نام مشخص است، اتوماسیون، بهصورت خودکار و بهموقع، بر اساس دادهای که وارد سیستم (Workflow) کردهاید، ایمیلهای شما را ارسال خواهد کرد. دیگر نیاز به صرف زمان طولانی برای انجام کارهای تکراری نیست. میتوانید با اتوماسیون بیشتر روی تجارت خود تمرکز کنید.
برخی از سناریوهایی که میتوانید از پیش آماده کنید:
1. پس از هر خرید، یک ایمیل تبریک برای مشتری ارسال شود.
2. بر اساس خریدهای انجام شده، علایق مشتری شناسایی و محصولات مرتبط برایش ارسال شود.
3. در روز تولد مشتری یک کد تخفیف برایش ارسال شود.
12. کمپینهای تبلیغاتی جدید و هدفمند
در زمانها و مناسبتهای خاص با ارائۀ کمپینهای ویژه میتوانید از آن به نفع خود بهرهبرداری کنید.
بهعنوان مثال: روز پدر، روز مادر و…
13. خبرنامه
خبرنامه همواره از جذابیت ویژهای برخوردار است. بسیاری مایلند بهصورت روزانه اخبار، مقالات، بخشی از پست بلاگ، اطلاعرسانی محصولات جدید، پستهای شبکه اجتماعی و… را در اینباکس خود دریافت کنند.
در ازای ایجاد این ارزش میتوانید تبلیغات محصولات یا خدمات خود را در انتهای ایمیل بگنجانید. قطعاً هرچه مطالب جذابتر باشد، احتمال فروش بالاتر خواهد رفت.
تهیۀ ایمیل تبلیغاتی با کیفیت برای ایمیل مارکتینگ:

یک کمپین ایمیل مارکتینگ، از اجزای مختلفی تشکیل خواهد شد. برای موفقیت باید تمامی این اجزا با دقت تمام کنار یکدیگر کار کنند و هر کدام از استاندارد لازم بری موفقیت برخوردار باشند. مضمون ایمیل یکی از اصلیترین پایههای موفقیت در این زمینه است.
اما برای تولید مضمون بهتر باید چه نکاتی را رعایت کرد؟
1. موضوع خوب
عنوان مناسبی برای موضوع ایمیل خود انتخاب کنید. خط اول و موضوع ایمیل باید جذاب باشد و دریافتکننده ایمیل را جذب کند. موضوع را کوتاه و دقیق نگهدارید و حواس خواننده را به خود جمع کنید وگرنه موفق نخواهید شد.
2. ایمیل شخصیسازی شده
ایمیلی که ارسال میکنید را شخصیسازی کنید. از طریق سرویس خود، نام خواننده را وارد متن کنید. از این طریق میتوانید ارتباط بهتری را کسب کنید.
3. متن مشخص
ابتدا باید متن شما مشخص و کامل باشد. باید مفهوم را به سادگی و سرعت برسانید. بعد از آن میتوانید به پر زرق و برق بودن آن فکر کند.
4. هماهنگی موضوع و متن
موضوعی که انتخاب میکنید باید با متن تنظیم شده پایانی هماهنگ باشد. باید متنی بنویسید که بتواند با موضوع اصلی هماهنگ باشد و جدا نباشد.
5. زاویۀ دوم شخص
از زاویه دوم شخص استفاده کنید. این نوع زاویه از کلماتی مانند تو یا شما برای رساندن متن و همچنین مشخص کردن مفهوم استفاده میکند. اینگونه خواننده ارتباط بهتری برقرار خواهد کرد.
6. مزایا را نشان دهید
به جای اینکه مشخصات محصول یا سرویس خود را لیست کنید، بهتر است که مزایا این محصول را مشخص کنید. به خواننده بگویید که دستاورد شما چرا از دیگر رقبا بهتر است و چه جنبههایی بهتر است.
7. کوتاهی
متن را کوتاه نگهدارید. تا حد ممکن از اضافه حرف زدن خودداری کنید. اگر متن شما بیش از اندازه طولانی باشد، خواننده معمولی خود را از دست خواهید داد.
8. نمایش شخصیت
شخصیت خود و شرکت خود را در ایمیل نشان دهید. اگر شرکت و سرویس شما شوخطبع است، پس ایمیل شما هم باید شوخطبع باشد. اینگونه خواننده درک بهتری از فرهنگ کاری شما خواهد داشت.
9. اسپم نکنید
نباید ایمیلهای شما تبدیل به اسپم شود. منظور ما تنها استفاده از کلمات درست نیست، بلکه از میزان ارسال ایمیل است. زیاد ایمیل ارسال نکنید و تنها وقتی که باید ایمیل بفرستید تا تبدیل به یک ایمیل اسپم نشوید.
بهتر است بدانید در چند قدم میتوان یک سرنخ را تبدیل به مشتری وفادار و سپس درآمد کرد. در ادامه به معرفی راهکارهای تبدیل سرنخها به مشتریان وفادار میپردازیم.
1. اجازه بگیرید و پیشنهاد دهید
چندبار اشاره کردیم که باید یک پیشنهاد مناسب (عامل جذب کننده) آماده کنید. پیشنهاد خود را آماده کنید و از راههای مختلف آن را ارائه دهید. سپس اجازه مشتری را بگیرید و برای او ایمیل بفرستید.
2. خبرنامۀ هفتگی
باید یک فاصله زمانی مشخص برای ارسال ایمیل داشته باشید. از این طریق طی طولانی مدت سرنخ شما میدانید که کی منتظر ایمیل شما باشد. ممکن است هفتگی یا دو هفته یک بار ایمیل بفرستید.
3. بشناسید
سرنخ خود را بشناسید. عادات و رفتار آنها را بشناسید. از این طریق بهتر میتوانید آنها را تبدیل به یک مشتری وفادار کنید.
4. حوصلهسربر نباشید
حوصله سرنخ را سر نبرید. اگر ایمیلهای شما جذاب و قابل توجه باشند، در طولانی مدت سرنخ شما تبدیل به مشتری وفادار خواهد شد. باید چیزی برای ارائه داشته باشید و تنها یک پیشنهاد کافی نیست.
5. دوستی با موبایل
ایمیلهایی که تولید میکنید باید با پلتفرمهای مختلف سازگار باشد. موبایل یکی از پلتفرمهای موجود است. از این طریق خواننده راحتی بیشتری در برقراری ارتباط خواهد داشت.
6. تبلیغ از طریق سرنخ و مشتری
کاری کنید که سرنخ شما، تبدیل به مشتری شود و سپس او برند شما را تبلیغ کند. اگر خدمات خوب، خبرنامه خوب و سرویس خوبی ارائه دهید، طی مرور زمان افراد مختلف برند شما را تبلیغ خواهند کرد. حتی برای برند شما خواهند جنگید.
با چنین دیدی یک کمپین طراحی کنید. بعد از مدتی متوجه تغییر و موفقیت آن خواهید شد. اگر ایدۀ تازهای هم دارید اجرا کنید. باید در آخر توجه کاربر را جلب کنید و به او چیزی پیشنهاد دهید که تازه است.
مطالعۀ موردیِ یک کمپین ایمیلی:

برند Monsoon یک برند لباس است. دو سوم کاربران فروشگاه سبد خرید خود را پر میکنند، اما آن را رها میکنند و دیگر خرید خود را ثبت نمیکنند. به همین خاطر شرکت تصمیم گرفت که یک ایمیل با هدف ثبت خرید به مشتریان خود بفرستید. مضمون این ایمیلها شامل نکات زیر بود:
1. موضوع متناسب با محصولاتی که در سبد خرید قرار گرفتهاند.
2. معرفی محصولاتی که شبیه به محصول داخل سبد هستند، اما شکل یا قیمت متفاوتی دارند.
3. Gif انیمیشن برای نمایش هویت برند و همچنین محصولاتی که در سبد خرید هستند.
4. نسبت به بخشبندی ایمیلی کاملاً متفاوت ۴۸ ساعت بعد از ایمیل اولی فرستاده میشد.
5. پیشنهاد خرید محصولی دیگر با توجه به محدوده قیمت خریدهای پیشین.
6. تمامی این ایمیلها بینالمللی بوده و در پنج زبان ارسال میشدند.
برند Monsoon به مدت سه ماه این برنامه را ادامه داد. در پایان نتیجه به دست آمده فوقالعاده بود و آمار از این قرار است:
1. درصد باز شدن ایمیلها: 55%
2. درصد کلیک روی لینک: 22%
3. نرخ تبدیل هر کلیک: 38%
4. افزایش فروش: 17%
کاربردهای بازاریابی ایمیلی:

بازاریابی ایمیلی در حوزههای مختلف و گستردهای کاربرد دارد که متاسفانه اغلب اوقات تنها به جذب مشتریان جدید اشاره شده است. اینجا سعی داریم دیدی همه جانبه نسبت به این پلتفرم پیش رویتان بگذاریم.
1. خوشآمدگویی به مشترکین و کاربران جدید
برای مشترکین جدید خوشآیند خواهد بود اگر پس از ثبتنام یا خرید از وبسایت شما، یک ایمیل خوشآمدگویی یا تبریک دریافت کنند. این ایمیل میتواند شامل: کد تخفیف در خریدهای بعدی یا راههای ارتباطی دیگر و… باشد.
بعد از عضویت کاربر در خبرنامه، یک ایمیل به او بزنید تا هم از انجام شدن روند عضویت مطمئن شود و هم ورود او به کسبوکارتان را تبریک بگویید. معرفی برخی لینکهای مفید برای شروع استفاده از وبسایت و یا معرفی یک فرد از سازمانتان که برای ارتباطهای بعدی با او در ارتباط باشد میتواند این ایمیل را ارزشمندتر کند.
2. خبرنامه ایمیلی
ارسال ایمیل براساس زمانبندی معین که آخرین پستهای بلاگ، جدیدترین محصولات و اخبار مدت اخیر کسبوکار شما را در اختیار کاربران قرار بدهد میتواند ارتباط ذهن کاربر با برند شما را تبدیل به یک رابطهی دائمی کند.
سعی کنید در خبرنامه از انواع مختلف امکانات مثل متن، عکس، ویدئو، اسکرینشات، گیف و … استفاده کنید و حتما کاربر را برای مطالعۀ بیشتر به وبسایت، بلاگ یا لندینگپیج ارجاع دهید. بسیاری از مشتریان یا کاربران وبسایت شما حاضرند در ازای دریافت هدیه یا محصولات آموزشی با کیفیت ایمیلشان را برای دریافت خبرنامه در اختیارتان قرار دهند.
مسلماً در هر خبرنامه میتوانید از CTAهای اثرگذار برای فروش دیگر محصولات بهرهبرداری کنید.
3. اعلام رونمایی از محصول جدید
کاربران قبلی شما محتملترین مشتریان محصولات یا خدمات جدید شما خواهند بود. بعد از رونمایی از هر محصول یا خدمات جدید یک ایمیل به مشتریان قبلی خود بزنید و آنها را از ویژگیهای هیجانانگیز محصولات جدید خود مطلع کنید.
برای در جریان قرار دادن کاربران خود میتوانید از پیش، یک ایمیل جذاب برایشان ارسال کنید و ارائه کدهای تخفیف میتواند اثرگذاری دوچندانی ایجاد کند.
4. داستانِ موفقیت کسبوکارتان
تجربههای موفق مشتریان قبلی خود را در قالب جملاتی که از زبان خود آنها گفته شود جمعآوری کنید و بهترینها را برای مخاطبان خود بفرستید. سعی کنید در هر تجربه، مخاطب با بخشی از کسبوکار شما بیشتر آشنا شود و جملات محدود به تعریف و تمجید از کسبوکار نشوند.
5. فرمِ آنلاین نظرسنجی
بعد از یک دوره استفاده از محصولات یا خدمات از خریداران خود بخواهید نظرات خود را در قالب یک فرم آنلاین به اطلاع شما برسانند. با این کار هم ارزش نظرات آنها را به ایشان گوشزد خواهید کرد و هم میتوانید بهترین راه بهبود محصولات یا خدمات خود را پیدا کنید.
فرمها را کوتاه و موجز طراحی کنید و مطمئن شوید دسترسی به آنها از طریق لینکی که در ایمیل قرار دادهاید به سادگی امکانپذیر است. برخی ابزارهای آنلاین برای طراحی فرمهای نظرسنجی عبارتند از: «گوگلفرم»، «ووفو» و «گتفیدبک».
6. قدردانی از مشتریان
از قدرت تشکر برای خلق یک خاطرهی خوب در ذهن مخاطب استفاده کنید، بعد از یک خرید، شرکت در نظرسنجی همگانی کسبوکارتان و یا برای X سال وفاداری
7. یادآوری “آخرین فرصت تخفیفات” به مشتریان
در دنیای شلوغ امروز که فرصتها بهراحتی به دست فراموشی سپرده میشوند. ایمیلهایی که آخرین فرصت برای استفاده از یک کد تخفیف، حراج، شرکت در یک رویداد و… را یادآوری میکنند، بسیار با ارزشاند.
اگر دِدلاینها تمدید شدهاند هم ایمیل راه خوبی برای اطلاعرسانی است. البته سعی کنید تمدید دِدلاینهای کسبوکار شما تبدیل به یک اتفاق عادی نشود.
استفاده از کدهای تخفیف همواره یکی از مکملهای ایمیل مارکتینگ بوده و با استفاده از این ترفند میتوانید بهراحتی در مدت زمان کوتاهی سیل عظیمی از خریداران را به سمت تجارت خود سرازیر کنید.
8. دلتنگ شما هستیم!
ترغیب یک مشتری قدیمی به استفاده مجدد از یک برند کمهزینهتر از یافتن یک مشتری جدید است. بنابراین با ایجاد انگیزهای مثل تخفیف، بهانهای برای بازگشت مشتریان قدیمی به آنها بدهید.
9. معرفی به دیگران
کسانی که مشتریان وفادار یک کسبوکار هستند از اینکه استفاده از یک محصول یا خدمت باکیفیت را به خانواده و دوستان خود توصیه کنند خوشحال خواهند شد. میتوانید با ارسال یک ایمیل این کار را برای آنها تسهیل کنید.
10. تبریکها، مناسبتها، اطلاعرسانیها و رویدادها
هرازگاهی ممکن است رویداد خاصی برای کسبوکار خود برگزار کنید. از طریق یک ایمیل جذاب میتوانید تمام گروه هدف خود را ظرف کمتر از چند ساعت و با کمترین هزینه مطلع کنید.
1. دعوت از مشتریان برای رویدادی که توسط سازمان شما برگزار میشود. یا حامی آن هستید، میتواند برای مخاطبانی که مایل به ملاقات حضوری با تیم شما هستند، جالب باشد.
2. مناسبتهای ملی، اتفاقات بزرگ اجتماعی، روزهای جهانی مربوط به کسبوکارتان و یا رویدادهایی مربوط به برندتان مثل تولد Xسالگی یا سالگرد پیوستن کاربر به کسبوکار شما ایدۀ جالبی بهنظر میرسد.
3. همچنین در تولد مشتری، از ایمیلهای تبریک برای تحکیم ارتباط با مخاطب استفاده کنید.
11. ارسال فاکتور خرید
پس از خرید مشتری، فاکتور، اطلاعات خرید و حتی فایل دانلودی را ارسال کنید. البته که میتوانید برخی از محصولات مشابه را در انتهای ایمیل ثبت کنید تا احتمال خرید ثانویه از بین نرود.
گروهبندی و بخشبندی بانکهای ایمیل برای بازاریابی ایمیلی:

بهتر است بانک ایمیل خود را در دایرههای مختلف قرار دهید. بدین ترتیب امکان دسترسی به افراد مختلف با سلایق مختلف و برای ارسال کمپینهای مختلف امکانپذیر خواهد بود. در پنج قدم ساده میتوانید لیست ایمیل خود را بخشبندی کنید.
1. جمعآوری داده
بدون داده نمیتوان لیست ایمیل را دستهبندی کرد. باید از علایق و خواستههای اعضای لیست باخبر شوید. این داده را میتوانید از شرکتهای خدماترسان یا خود اعضای ایمیل بدست آورید. باید داده فعلی را جمعآوری کرده و به دنبال داده تازه و کارآمد باشید.
2. شخصیت بسازید
گروههای مختلف را نسبت به داده جمعآوری شده دستهبندی کنید. برای هر گروه یک شخصیت متفاوت طراحی کنید. علایق هر کدام را مشخص کنید و متوجه شوید که چه کسانی در چه گروهی قرار خواهند گرفت.
3. بخشبندی انتخاب کنید
حال که دستهها را مشخص کردید، باید آنها را برای محصولات و خدمات و مناسبتهای مختلف انتخاب کنید. هر گروه برای یک محصول یا یک خرید مشخص مناسب هستند. پس باید انتخاب کنید.
تست A/B در ایمیل مارکتینگ:

در ایمیل مارکتینگ معمولاً برای انتخاب عنوان ایمیل یا متن داخل آن افراد دچار تردید می شوند. با استفاده از این امکان 2 ایمیل با 2 متن کاملاً متفاوت ارسال و بر اساس میزان بازخورد، برنده انتخاب میشود. فرضاً اگر یک کد تخفیف را در نظر بگیریم، میتوانید اندازه بگیرید که آیا درصد بیشتر یا سقف بیشتر میتواند محبوبیت بالاتری داشته باشد.
در هر صورت که هیچ محدودیتی پیش روی شما وجود ندارد و میتوانید شکلهای مختلف ایمیل مارکتینگ را امتحان کنید. برای نتیجهگیری باید کمی زمان بدهید. بسته به پیشنهاد شما و همچنین محدودیت زمانی استفاده از آن، دریافت نتیجه کمی طول خواهد کشید و در طول یک روز به جواب کامل نمیرسید.
1. Google Analytics

همانطور که گفتیم تست A/B یکی از پایههای مهم در زمینه یک کمپین موفق و کارآمد است. اما باید از ابزار مناسب هم استفاده کرد. آنالیتیکس گوگل یکی از بهترین سرویسهایی است که برای بهینهسازی سایت میتوان استفاده کرد.
درون آنالیتیکس سرویس Google Optimize قرار دارد و از طریق این سرویس امکان ارسال ایمیل تست وجود دارد. این سرویس امکانات خوبی را برای شروع ارائه میدهد اما در طولانی مدت شاید محدودیتهایی در زمینه سلفهاستینگ داشته باشد.
2. Optimizely

سرویس Optimizely هم یکی از بهترین و شاید برترین برند تست ایمیل مارکتینگ باشد. در این سرویس مطالب زیادی هم برای یادگیری وجود دارد و امکان ایجاد درک بهتر در این زمینه وجود خواهد داشت.
Adobe Marketing Cloud .3
اگر کسب و کار بزرگتری هم دارید میتوانید به سرویس Adobe Marketing Cloud سری بزنید. داخل این برنامه، سرویس Adobe Target قرار گرفته و بزرگترین سوالات شما را جواب خواهد داد.
ایجاد فرم حرفهای برای جذب آدرس ایمیل مخاطبان در بازاریابی ایمیلی:

1. نوشته اصلی
یک نوشته و جملۀ جالب و اغواکننده نیاز دارید. جملهای که اهمیت و فواید عضو شدن در ایمیل شما را به صورت کامل نمایش دهد.
2. توضیحات
توضیحات اضافی باید کاملا کارآمد و کمککننده باشند. باید شیوه ثبتنام، شرایط دریافت ایمیل و شرایط دریافت پیشنهاد را به صورت کامل و شفاف توضیح دهید.
3. طراحی جذاب
ممکن است برای فرم خود از یک صفحه پاپآپ یا یک نوتیفیکیشن یا یک دکمه در قالب سایت استفاده کنید. هر کدام این گزینهها باید طراحی جذاب و چشمنوازی داشته باشند. نسبت به پیشنهادی که ارائه میدهید یک تصویر متناسب انتخاب کنید.
مثلا اگر یک کتاب هدیه میدهید، تصویری از کتاب مناسب خواهد بود.
4. فرم ساده
فرمی که استفاده میکنید باید تا حد ممکن ساده باشد. مردم وقت زیادی ندارند و خواستار درگیری در فرمهای طولانی نیستند. به همین خاطر سادهترین فرم ممکن را برای ثبتنام انتخاب کنید.
5. دکمۀ عضویت مشخص (CTA)
دکمۀ عضویتی که انتخاب میکنید باید از نظر طراحی و رنگ کاملا مشخص و متفاوت باشد. باید این دکمه دیده شود و با پیامی امری کاربر را جذب کند.
مثلاً: حالا ویدیو را رایگان دانلود کنید!
نقش ایمیل مارکتینگ در نقشۀ کلیِ دیجیتالمارکتینگ:

مانند همۀ فعالیتهای دیگر بازاریابی، گام اول در تعیین استراتژی استفاده از ایمیلمارکتینگ هم، تعیین اهداف است. درست است که بستر ایمیل به یک کسبوکار فرصتهای بینظیری مثل درگیر کردن مخاطب با برند، ایجاد وفاداری در او و پررنگ بودن در ذهن مخاطب را میدهد.
اما مهم است که بدانید این بستر برای کسبوکار شما چه فرصتی مهیا میکند. آیا قرار است از طریق کمپینهای ایمیلی ترافیک وبسایت خود را افزایش یا رونمایی از محصولات جدید را به مخاطبان معمولی خود اطلاع دهید؟ آیا میخواهید از ایمیل برای افزایش 10% فروش از طریق ارسال تخفیف به مشتریان وفادار استفاده کنید؟
برای پاسخ به این سوال اساسی، بهتر است نگاهی به سیر تبدیل یک مخاطب به مشتری داشته باشید و با توجه به ابزارهای مختلف و کانالهایی که برای دیجیتالمارکتینگ دارید، تصمیم بگیرید که ایمیل برای کدام مرحله موثرتر است.
بیایید برای این کار، به نقشهی سفر مشتری (customer journey) نگاهی بیندازیم:
در دیجیتالمارکتینگ مشتریهای یک کسبوکار را میتوان در 5 دستهی مختلف قرار داد:
1. غریبهها (strangers)
کسانی که تا اکنون با این برند ناآشنا هستند.
2. بازدیدکنندگان (visitors)
کسانی که وبسایت شما را برای اولین بار تماشا کردهاند.
3. مخاطبان (leads)
کسانی که از طریق سایت نسبت به برند اشتیاقی نشان دادهاند مثلا در خبرنامه عضو شدهاند یا از طریق Call to action به یک لندینگ پیج رفتهاند و یا از نمونهی رایگان خدمات یا محصولات (demo) استفاده کردند.
4. خریداران (customers)
کسانی که حداقل یکبار از کسبوکار خدمات یا محصولات خریداری کردهاند.
5. مشتریان (promoters)
کسانی که بارها از خدمات یا محصولات یک کسبوکار استفاده کردهاند و با خیال راحت آن را به خانواده و دوستان خود هم معرفی میکنند.
براساس این دستهبندی، میتوان 4 مرحلهی کلی برای فعالیتهای بازاریابی تعریف کرد:
1. جذب غریبهها
2. تبدیل بازدیدکنندگان به مخاطب
3. ترغیب مخاطب برای خرید
4. وفادار کردن خریداران
ایمیلمارکتینگ میتواند در هریک از این 4 مرحله به کمک کسبوکار شما بیاید اما اینکه در کدام مرحله موثرترین ابزار شما باشد، بستگی به نوع کسبوکار شما دارد. بهطور کلی، شاید بتوان بهترین مرحله برای استفاده از ایمیلمارکتینگ را مرحلهی سوم دانست.
جایی که بازدیدکنندگان وبسایت شما به مخاطبانتان تبدیل شدهاند و با عضویت در خبرنامه یا استفاده از نمونۀ رایگان، نسبت به برند شما اشتیاق نشان دادهاند. حالا کار شما این است که آنها را برای خرید اول آماده کنید.
انواع کسبوکارهایی که از ایمیل مارکتینگ بهره میبرند:

بیشتر کسبوکارهای آنلاین یا سازمانهایی که در فضای آنلاین حضور بیشتری دارند، از ایمیل مارکتینگ استفاده میکنند. زیرا به علت بستر آنلاینی که دارند هیچگاه مشتریان خود را نمیبینند. ولی باید با آنها ارتباطی خوب برقرار کنند تا بتوانند آنها را به مشتریان وفادار تبدیل کنند.
این ارتباط و هدایت کاربر به سایت از طریق ایمیل بسیار راحت است. به سادگی ارسال ایمیل برای کسبوکار و یک کلیک برای کاربر!
استفاده از ایمیل مارکتینگ تنها مختص کسب و کارها نیست. سازمانهای خیریه یا کمپینهای سیاسی نیز دست به ارسال انبوه ایمیل برای برای جذب حامیان بیشتر میزنند.
قاعده کلی این هست که ایمیل مارکتینگ برای هر تجارتی لازم است. همانطور که پیشتر اشاره شد این متد بازاریابی تنها برای جذب مشتریان جدید نیست و از آن میتوان بهعنوان راهی برا نگهداری مشتریان سابق (بازاریابی بازگشتی یا ریتنشن مارکتینگ) نیز بهره برد.
همچنین این روش در قیاس با سایر روشهای تبلیغاتی هزینهای ناچیز دارد. به هیچ وجه قابل قیاس با تبلیغات در گوگل، شبکههای اجتماعی، بنری، پیامکی و… نبوده و نخواهد بود.
در میزان اقبال شرکتها به ایمیل مارکتینگ همین بس که حجم ریالی هزینه شده در این روش تنها در سه ماه نخست سال 1401 در ایران به بیش از 521 میلیارد تومان رسید.
آمار استفاده از ایمیل مارکتینگ مربوط به صنایع مختلف
صنایع مختلفی از ایمیل مارکتینگ برای تبلیغات محصولات خود استفاده میکنند. شما هم مطمئناً عضو بسیاری از خبرنامههای این صنایع هستید. اما برترین آمار مربوط به کدام صنایع است؟
نرخ باز شدن ایمیل در ۵ صنعت برتر ایران
1. سرگرمی: 57.32%
2. دولتی: 79.11%
3. هنر و هنرمندان: 45.06%
4. مذهبی: 12.02%
5. خیریه: 21.32%
نرخ کلیک بر روی لینک در پنج صنعت برتر ایران
1. سرگرمی: 25.41%
2. رسانه و انتشارات: 2.55%
3. دولتی: 65.19%
4. بازیها: 47.31%
5. شبکههای اجتماعی و ارتباط جمعی: 9.06%
شاید پیش خود فکر کنید که کدام صنایع بیشترین آمار لغو عضویت را داشتند؟
۵ صنعت برتر در لغو اشتراک
1. عکس و ویدئو: 0.41%
2. ساخت و ساز: 1.8%
3. خدمات خلاقانه و آژانسهای تبلیغاتی: 4.17%
4. سلامت و تندرستی: 0.28%
5. باغ و گیاهان: 0.72%
بیشترین میزان ارسال انبوه ایمیل
1. خدمات مالی: 27.5%
2. تلکام: 44.92%
3. تبلیغات و مارکتینگ: 15.64%
4. خدمات پزشکی: 1.8%
5. سرگرمی و بازی: 10.14%
بهترین سرویسها و پنلهای ایمیل مارکتینگ:

سرویسهای مختلف فارسی و انگلیسی در این زمینه موجود است. این سرویسها در زمینههای مختلفی میتوانند به شما کمک کنند. از طراحی یک سری ایمیل گرفته تا ارسال و دریافت بازخورد آنها همگی میتواند توسط یک شرکت انجام شود.
اگر شرکت شما هم بخش مخصوصی برای ایمیل مارکتینگ ندارد، شاید فکر کنید که بهتر است برونسپاری کنید و یک شرکت را برای انجام کار بازاریابی استخدام کنید. بهترین سرویسها و پنلهای ایمیل مارکتینگ عبارتند از: MailChimp، SendinBlue، GetResponse و MailerLite که در ادامه به معرفی آن میپردازیم:
1. میلچیمپ – MailChimp

سرویس ایمیل مارکتینگ میلچیمپ (MailChimp) یک سرویس خوشساخت است که کار با آن آسان خواهد بود و امکانات فراوانی در اختیار خواهید داشت. این شرکت مشتریان فراوانی دارد و میتوانید با بیش از ۳۰۰ اپلیکیشن و سرویس هماهنگ شوید.
همچنین این سرویس به صورت هفتگی 30 میلیارد ایمیل ارسال میکند. میتوانید انواع ایمیلهای تبلیغاتی را با کمک این سرویس طراحی کنید. همچنین این سرویس به شما کمک میکند که با پلتفرم وبلاگ خود مرتبط شوید و سیستم اتوماسیون میلچیمپ بار زیادی را از دوش شما برمیدارد.
ابزارهای تست و بهینهسازی کمپین مانند A/B Testing هم در این سرویس وجود دارد. این سرویس تعرفه های مختلفی دارد اما به صورت رایگان امکان ارسال ۱۲ هزار ایمیل برای ۲ هزار کاربر را دارید. مهمترین نکته در استفاده از میلچیمپ حساسیت بالای آن روی فعالیت کاربران است.
این سرویس اگر احساس کند که به مخاطبانی ایمیل می فرستید که تمایلی به دریافت ایمیل از شما ندارند، سرویس شما را مسدود خواهد کرد.
2. سنداینبلو – SendinBlue

این سرویس هم یک سرویس حرفهای است که پنل کاربری آسانی دارد و کار با آن اصلا پیچیده نیست. با کمک این سرویس ایمیل مارکتینگ و ویرایشگار آن، میتوانید یک خبرنامه خوب خلق کنید. همچنین در روند ساخت خبرنامه، امکان استفاده از قالبهای آماده را خواهید داشت.
میتوانید از پنل خود عملکرد ایمیلها را هم مشاهده نیز کنید. این سرویس یک گزینه رایگان دارد که به شما اجازه میدهد روزانه ۳۰۰ ایمیل ارسال کنید. تعداد لیست مخاطبین هم میتوان نامحدود باشد اما تعداد ارسال ایمیل محدود است.
3. گِتریسپانس – GetResponse

این سرویس، اتوماسیون قوی دارد و میتواند تمامی پروژه ایمیل مارکتینگ شما را آسانتر کند. همچنین مقالات، اینفوگرافیکها و آموزشهای مختلفی در خود وبسایت قرار داده و میتوانید بیشتر با ایمیل مارکتینگ آشنا شوید.
این سرویس گزینه رایگان ندارد و برای دریافت پلنهای مختلف باید هزینه کنید. اما میتوانید به صورت رایگان تا ۳۰ روز از خدمات آن بهرهمند شوید.
4. میلرلایت – MailerLite

طراحی در سرویس میلرلایت (MailerLite) بسیار آسان خواهد بود. میتوانید با چند کلیک و drag & drop، یک خبرنامه خوب را تهیه کنید. این سرویس در طراحی صفحه لندینگ و پاپآپ هم به شما کمک خواهد کرد.
پشتیبانی میلرلایت تمام روزه است و اگر به مشکلی بربخورید همیشه امکان ارتباط با متخصصین شرکت را خواهید داشت. قالبهای رایگان هم در سایت وجود دارد و زبان طراحی این قالبها ساده و مدرن است.
به همین خاطر خبرنامههای شما ظاهری مدرن و زیبا خواهند گرفت. این سرویس یک گزینه رایگان دارد که امکان ارسال ۱۲ هزار ایمیل ماهانه به هزار کاربر را به شما خواهد داد.
جمعبندی و سخن پایانی برای ایمیل مارکتینگ:

در پایان میتوان گفت ایمیل مارکتینگ دریایی وسیع از فرصتهای تبلیغاتی است. بسیاری مدتهاست فکر میکنند چنین سرویسهایی دیگر جوابگو نخواهد بود. اما همچنان ایمیل مارکتینگ به عنوان ابزاری مناسب برای بازاریابی مورد استفاده قرار میگیرد.
شما با در اختیار داشتن یک پنل ایمیل مارکتینگ توانایی تبلیغ هر نوع محصول یا سرویسی را خواهید داشت. همچنین دست شما باز است تا هر نوع مضمونی را به کاربرانِ بانک ایمیل خود ارائه دهید. همچنین محدودیتی در زمینۀ تعداد کاراکتر و تعداد تصاویر نخواهید داشت.
اما بهتر است از این عدم محدودیت به درستی استفاده کنید. اگر با نکاتی که گفته شد، بتوانید یک استراتژی خوب تدوین کنید، مطمئناً پاسخ خوبی در زمینه افزایش بازدید و فروش خواهید گرفت.
در انتها، از شما بابت زمانیکه برای مطالعۀ کاملِ این مقاله صرف کردید، بسیار سپاسگزاریم. نظر شما دربارۀ مزایا و معایب ایمیل مارکتینگ چیست؟ فکر میکنید با توجه به مسدود شدن بیش از پیشِ شبکههای اجتماعی در ایران، راهکاری قدرتمندتر از ایمیل مارکتینگ وجود دارد؟
شاید فکر کنید مسدود بودنِ شبکههای اجتماعی در ایران یکی از اصلیترین دلایلِ برتری ایمیل مارکتینگ نسبت به سایرین است. اما اینطور نیست؛ جالب است بدانید، از هر ۱۰۰۰ تومانی که بابت بازاریابی ایمیلی هزینه میکنید، حدودِ ۸۰,۰۰۰ تومان عایدی خواهید داشت که این رقم برای تبلیغات در شبکههای اجتماعی به ۱۴,۰۰۰ تومان میرسد. بیشتر بدانید…
هر زمان ایمیل تبلیغاتی شما یکسری قوانین و الگوریتمهای مشخص را رعایت نکند، در پوشۀ اسپم یا هرزنامه قرار میگیرد. در این مقاله میآموزید که چطور از اسپم شدنِ ایمیلها جلوگیری کنید. بیشتر بدانید…
سلام و درود
از آشنایی با سایت شما بسیار خوشحالم.
شاید تا به حال چنین مقاله کاربردی و مفصلی نخونده بودم.
بسیار ممنون میشم اگر مقالات بیشتری به ایمیلم ارسال بفرمایید.
ارادتمند
علی عزیز،
درود
ما هم از آشنایی با شما بسیار خوشحالیم.
مجدداً بابت انرژی مثبتی که به مجموعۀ میلاستوری میدین، سپاسگزاریم.
با آروزی بهترینها برای شما 🙂
سلام،
مطالعه این بخش خیلی برام جالب بود.
سپاس از شما
چون اولین بار هست که از طریق ایمیل مارکتینگ برای درآمدزایی میخواهم اقدام کنم اما متاسفانه صفره صفرم.
خدا رو شکر که راهنمایی ام کردین تا بتونم در این راه قدم بردارم.
میخواهم شما که دراین راه استاد هستید، کمکم کنید.
ممنونم ممنونم ممنونم…
عبدالرحیم عزیز،
درود بر شما
از اینکه به ما افتخار آشنایی میدین ممنونیم.
تلاش ما در میلاستوری این هست که تمام اطلاعات مورد نیاز شما برای ایمیل مارکتینگ رو یکجا تقدیم حضورتون کنیم.
پیشنهاد میکنم به صفحۀ اول سایت مراجعه کنید و بر حسب نیاز، محتوای مورد نظرتون رو بیابید.
اگر پرسشی داشتین، حتماً از همین طریق مطرح بفرمایین.
در خدمتتون هستیم 🙂
سلام وقتتون بخیر
چطور میتونم از تبلیغات کلیکی برای ایمیل ها استفاده کنم؟
آیا شرکت هایی هستن (در ایران یا خارج از ایران) که همچین کاری رو انجام بدن؟
چون اکثر شرکت ها برای وب سایت، تبلیغات کلیکی ارائه میدن!
سارا جان،
درود
دقیقاً متوجه منظور شما نشدم، آیا نیاز به تبلیغات کلیکی دارید؟
اگر پاسخ شما مثبت هست، متاسفانه فعالیتی در این زمینه نداریم.
میلاستوری فقط در زمینۀ ایمیل مارکتینگ فعالیت داره و هر پرسشی داشتین در خدمتتون هستیم.
سپاس از شما
سلام.
خیر برای ایمیل مارکتینگ سوال کردم.
میخوام بر روی ایمیل های ارسالی تبلیغات بذارم…
اما نمیدونم چه نوع تبلیغ هایی امکان پذیره!
سارا جان،
درود مجدد
ممنونم بابت پیگیری شما، ببینین معمولاً در ایمیل مارکتینگ، تبلیغاتِ کلیکی آنچنان معنایی پیدا نمیکنه.
برای همین فکر میکنم ظاهراً بازهم متوجه پرسش شما نشدم.
اما راهنمایی که میتونم بکنم اینه که با نمایندۀ ایرانی شرکت مِیلیفای (https://mailify.ir) تماس بگیرین.
قطعاً بهصورت تلفنی پرسش شما بیپاسخ نمیمونه.
سپاس از همراهی شما
با سلام و خسته نباشید.
در جایی از مقاله ذکر کردید، استفاده از لیدجنریشن برای دریافت لیست ایمیل؟
این لیدجنریشن چی هست دقیقاً؟
میشه بیشتر توضیح بدید؟
علی عزیز،
درود
به هر مخاطبی که به وبسایت شما سر میزنه یا با کسبوکار شما تماس میگیره و یا به نوعی ارتباط برقرار میکنه، «لید» یا همون «سرنخ» گفته میشه.
مهم نیست که این فرد از شما خرید میکنه یا نه، همین که توجهش به کسبوکار شما جلب شده یه لید محسوب میشه.
اما برای اینکه مخاطب در ادامۀ مسیر همراهتون باشه و بتونین باهاش به اصطلاح درگیر بشین، نیاز به اطلاعات تماس مثل: ایمیل، شماره همراه و… دارین.
به راهحل و روش شما برای کسب اطلاعات تماس فرد، لیدجنریشن میگن.
فکر میکنم تا به حال با وبسایتهایی برخورد داشتین که برای ارسال یک ایبوک رایگان، آدرس ایمیل شما رو دریافت کرده باشن!
دقیقاً به این فرایند، لیدجنریشن میگن.
ارائه یک هدیه (احتمالاً ارزان قیمت) برای دریافت یک چیز خیلی با ارزشتر (اطلاعات تماس مشتری بالقوه)!
امیدوارم پاسخ پرسشتون رو گرفته باشین.
سپاس
سلام عزیز دل
خیلی ها فکر می کنند که ایمیل مارکتینگ منسوخ شده!
ولی اگه یه نگاهی به آمار بندازیم متوجه میشیم که برخلاف تصورها ایمیل مارکتینگ هنوز جایگاه خودش رو تو بازار حفظ کرده!
یکی از این آمارها رو من تو سایت دانشگاه کسب و کار دیدم که گفته بود “طبق مطالعات انجام شده به ازای هر ۱ دلار هزینه، بهطور متوسط ۴۲ دلار بازگشت سرمایه دارد”!
ممکنه در این مورد بیشتر توضیح بفرمایید؟
تشکر
مهسای عزیز،
درود
قطعاً با فرمایش شما موافقیم چراکه سالهاست با این نوع بازاریابی آشنایی داریم و از بازخورد سریع و فوقالعادهش بهرهمند شدیم.
در ضمن با توجه به مسدود شدن دائمیِ اینستاگرام، تلگرام، واتساپ، فیسبوک و…، عملاً متدهای تبلیغاتی دیگری بهجز تبلیغات بنری و گوگلی باقی نمونده!
من با توجه به میزان بازخوردی که شخصاً (طی سالها متمادی) گرفتم، اطمینان میدم ایمیل مارکتینگ به مراتب کم هزینهتر و پربازدهتری از سایرین هست.
حتی اگر تبلیغات در شبکههای اجتماعی هم در این بین حضور داشت، بازهم ایمیل مارکتینگ برنده بود!
در مورد صحبت دومی که داشتین باید عرض کنم، این رقم در ایران متفاوت هست و طبق اطلاعاتِ آماری پایگاه داده باز ایران، به ازای هر 1000 تومان، 80,000 تومان سود خالص ایجاد میکنه. این میزان در خصوص تبلیغات بنری در حدودِ 5000 هزار تومان به ازای هر 1000 تومان میرسه که قطعاً قابل مقایسه نیست!
سپاس
به تیم میلاستوری بابت مقاله ی بی نظیری که ارائه دادند تبریک می گم.
از معدود مقالاتی بود که تمام کلماتش رو مطالعه کردم.
تشکر
محسن عزیز،
درود
بسیار بابت ابراز محبت و دلگرمی که به ما میدین ممنونیم.
لطفاً مرتب به ما سر بزنید چون مقالات جدیدی در راه هست 🙂
سپاس
خیلی مطلب عالی بود
با تشکر
موفق باشید
الهه جان،
درود
بابت لطف و محبت همیشگی شما سپاسگزاریم 🙂
سلام
ممنون از مطالب خوبتون ولی ای کاش روی سئوی سایتتون کار کنید تا توی صفحه اول گوگل حضور داشته باشید.
جالبه که نه برای کلیدواژه دیجیتال مارکتینگ و نه ایمیل مارکتینگ توی صفحه اول نیستید.
حیف هست که این مطالب خوب دیده نشه.
می دونم دارم زیره به کرمون میبرم ولی به نظرم لازمه بگم نکاتی که به ذهنم می رسه توی نگارش متن به سئو توجه نشده.
مثل تکرار کلیدواژه در پاراگراف اول، استفاده از کلمات بولد، لینک دهی به صفحه های دیگر، استفاده از تیترهای داخلی جذاب برای موتورهای جست و جو، استفاده از عکس و…
جالبه که خودتون این کاره اید و این چیزا رو تو کارتون نمیبینیم.
این کامنت هم بهانه ای شد برای من که بر آموخته هام از سئوی داخلی مروری کرده باشم.
🙂 موفق و موید باشید.
ایمان جان،
درود
در ابتدا ممنونیم بابت ابراز لطف و محبت شما که وقت گذاشتین تا ما رو از نقاط ضعفمون آگاه بفرمایین.
قطعاً دیدگاه شما رو به تیم فنی ارجاع میدم و اتفاقاً خوشحال میشیم از تخصص دوستانی چون شما بهرهمند بشیم.
بنابراین اگر مایل به همکاری و پیوستن به ما در محل شرکتمون (تهران، میرداماد) هستین، همین الان به salam@mailstory.ir ایمیل بزنین تا یک قرار مصاحبه تنظیم کنیم.
سپاس
مطالبتون عالین…
خیلی جامع و کامل.
لذت بردم…
مرضیه جان،
درود
بابت لطف و محبت همیشگی شما سپاسگزاریم 🙂
ایول تولید محتوا…
تولید محتوای با کیفیت شاید زمانبر باشه اما نرخ تبدیل لذت بخشی داره!
حتی برای یک آدم سخت گیر و ظریف بین در کیفیت مثل من!
نظر من هم کار بیشتر روی کلمات کلیدی هست.
ممنونم از خانم دکتر ارشدی عزیز که استاد من در دانشگاه شاهد بودن و الان هم در تیم متخصص میلاستوری تشریف دارند.
راضی ام ازتون 🙂
افرا جان،
درود
بابت لطف و انرژی شما سپاسگزاریم و پیام محبتآمیزتون هم به خانم دکتر تقدیم شد 🙂
مقاله تون فوق العادس!
عین یه دانشگاه میمونه که هر سری با میل خودم میام و کلی مطلب جدید و خوب یاد میگیرم.
فقط کاش آپدیت کنید؛ مطالبی رو که مربوط به سال های قبل هستش رو.
چون مارکتینگ به شدت در حال تغییر هست.
ولی بازم کلی ممنون
محمد عزیز،
درود
ممنونیم بابت ابراز محبت و انرژی شما…
در خصوص فرمایشتون؛ بهصورت نرمال اگر محتوا، آمار و ارقام مقالهای نیاز به بهروزرسانی داشته باشه، حتماً اینکار پیگیری میشه.
تقاضا داریم که اگر به چنین موردی برخوردین لطفاً از همین طریق ما رو در جریان بذارین تا ظرف چند ساعت ترتیب اثر داده بشه.
مجدداً بابت لطف و دقت نظر شما سپاسگزاریم.
سلام
بسیار عالی
در ارتباط با mailerlite هم مطلب بنویسید
ممنون
مصی عزیز،
درود
بله حتماً؛ البته یک مقالۀ جامع در رابطه با پلتفرمِ میلرلایت در سایت موجود هست.
پیشنهاد میکنم به آدرس اینترنتی: https://mailstory.ir/how-to-use-mailerlite مراجعه بفرمایین.
سپاس
سلام برای یادگیری ایمیل مارکتینگ یا Seo چکار باید بکنم؟
چطوری از این طریق بتونم کسب و کاری راه بندازم؟
محمد عزیز،
درود
پاسخ به پرسش شما مقداری مفصل خواهد بود، ولی مختصراً عرض میکنم:
1. اگر تمام مقالات میلاستوری رو مطالعه بفرمایین، مطمئنم به پاسخ پرسش اولتون میرسین. اما اگر بعد از مطالعه ابهامی ایجاد شد، کافیه از همین طریق اعلام بفرمایین تا در خدمتتون باشیم.
2. در خصوص سئو متاسفانه دانش ما در این زمینه ناقص هست.
سپاس
سلام
من تازه دارم دیجیتال مارکتینگ را عمیق یاد میگیرم قبلا فقط طراحی سایت و سئو کار کردم
مطالبتون خیلی کیفتشون خوبه
ممنونم از محتوای خوبتون
علی جان،
درود
بابت لطف و انرژی شما سپاسگزاریم 🙂
خوشحال میشیم اگر پرسشی بود در خدمتتون باشیم…
سلام
روز بخیر
من چندین ساله در زمینه بازاریابی کار میکنم
برای مطالعه بیشتر در این زمینه، به سایت aryanika مراجعه کنید.
آرینایکای عزیز،
درود
بابت لطف و محبت همیشگی شما سپاسگزاریم 🙂
خیلی عالی بود
زهرا جان،
درود
بابت لطف و محبت شما سپاسگزاریم 🙂
فوق العاده و کم نظیر بود این مقاله .
تشکر بابت این پست.
در حال خوندن مقالاته بعدی ام!
ستاره جان،
درود
بابت لطف و محبت شما سپاسگزاریم 🙂
مطلب بسیار خوب و مفید بود.
سیما جان،
درود
بابت لطف و محبت شما سپاسگزاریم 🙂
سلام
ممنون از مقاله خوبتون
من لیست contact هام رو به mailchimp اضافه کردم و وقتی ایمیل می فرستم این ارور رو دارم:
Your account has one or more issues that need to be resolved. View issues
مشکل هم اینه که می گه Terms of service violation
من نفهمیدم این violation ها که می گه چی اند
می تونین راهنمایی ام کنید
ممنون
سهیل عزیز،
درود
معنی تحت الفظی violation، تخظی از قوانین هست.
احتمال داره با ارسال بیش از حد ایمیل یا تعداد بالای ریپورت اسپم توسط دریافتکنندها روبهرو شده باشین.
حتی ممکنه مربوط به میزان بانسرِیت باشه.
در نهایت باید این مورد رو از طریق ثبت تیکت در پنل کاربری به اطلاع میلچیمپ برسونین.
اما تجربه به ما میگه، خارج این حالتهایی که عرض شد، نخواهد بود.
ما رو در جریان بذارین تا اگه کمکی ساخته بود، در خدمتتون باشیم.
میلیفای (https://mailify.ir) یکی از معدود شرکتهایی هست که محدودیتهایی مثل: بانسریت یا ریپورت اسپم نداره که پنل شما رو بلاک کنن.
سپاس
سلام ببخشید در سایت شما از چه خبرنامه ایی استفاده کردین
علی عزیز،
درود
ما از نماینده ایرانیِ شرکت مِیلیفای (https://mailify.ir) استفاده میکنیم.
سپاس بابت وقتتون
سلام
بنده در زمینه فروش لامپ کار می کنم.
مطالب شما به من یاد داد به ایمیل مارکتینگ اهمیت بدهم و آن را به کار ببرم.
خیلی ممنون
محمود جان،
درود
بابت لطف و محبت شما سپاسگزاریم و امید داریم با کمک محتوای حاضر به کسبوکارتون رونق داده باشیم 🙂
ممنون از اینکه این آموزشو داخل سایت گذاشتید
گلشن جان،
درود
بابت لطف و محبت شما سپاسگزاریم 🙂
درود برشما
در دوره ای که هرکسی سعی می کند از کوچکترین دانش ولو بی مصرف اش هم پولی دربیاره، شما در یک مجموعه بزرگ و هزینه های فراوانش و سرمایه ای که بابت سایت و … روی دوشتون دارید، اما باز از دیتاهای ارزشمند که ترند ِ این روزهای درامدی انلاین هست، بی ادعا و رایگان گذاشتید روی دایره و جای احترام داره.
شما خودتون هم استاد سئو هستید هم محتوا و طراح کمپین و هم بخوبی ابزار و کانال شناس و… اما دارید جوری متن مینویسید که من هموطن ات خوش ام بیاد نه گوگل.
من متوجه بشم نه موتورهای جستجوگر.
من بزارم جلوی چشمام، نه گوگل و صفحه اول
رسیدن به این سطح در درجات علم که متوجه بشی برای کمک به مردمت، بجای استفاده از دایره لغات وسیع وکاربردی، به زبونی عامه فهم و دور از ادبیات شخصی خودت باید حرف بزنی، دور از قدرت درک گروهی از اقایونه که درحضوراستاد، درس پس دادن رو انجام میدن.
قابل توجه کسانی که قشنگی کار رو نمیبینن اما سئو داخلی و کلمات کاربردی و لینک سازی های داخلی و… تازه یادگرفتن و تکرار میکنن که مبادا یادشون نره …
خواهش میکنم هیچ زشتی گفتاری، قشنگی کرداری رو که دارید انجام میدهید، از بین نبره.
من شخصاً با تمام وجود از مقالات میل استوری سود بردم و با تمام وجود از شما متشکرم.
زمانی بود که درآمد من در کارم شاید روزانه 400 هزار تومان بود اما با خوندن نوشته های شما، این درآمد به روزانه 2 میلیون تومان رسیده که شخصاً مدیون شما هستم.
از این طریق خواستم اطلاع بدم تا حداقل باعث دلگرمی شده باشم تا در این دنیای عجیب و غریب که وقتی شما دارین رایگان آموزش بدین به جای حرفای عجیب و غریب یک تشکر خشک خالی بشه از شما.
ببخشید کلمات کاربردی ایم کم بود.
امیدوارم گردانندگان سایت میل استوری سالم و سلامت باشن تا امثاله من بتونن یاد بگیرن و رشد کنن
متشکرررر…
علیرضای عزیز،
درود
در ابتدا بابت این پیام پر مهر و محبت و طولانی شما بسیار ممنونیم و برای تیم تحریریه فوروارد کردم تا باعث انگیزه مضاعف بشه.
خیلی هم خوشحالیم که مقالههای ما باعث چنین رشد درآمدی برای شما شده و این افتخاریه برای ما به عنوان یک نشریۀ آنلاین؛
لطفاً به ایمیل ما (salam@mailstory.ir) پیام بدین تا باهم بیشتر در ارتباط باشیم چراکه داشتن نمونههای عملی برامون بسیار ارزشمند محسوب میشه.
مجدداً بابت حمایت روحی و معنوی شما سپاسگزاریم 🙂
سلام
مطالب سایت عالی هست.
از همه بچه های میلاستوری تشکر میکنم
خسته نباشید
سمانه جان،
درود
بابت لطف و محبت شما سپاسگزاریم 🙂
مقاله بسیار خوبی بود.
شما ابزار ایمیل مارکتینگ خاصی رو پیشنهاد می کنید؟
اصلاً به نظر شما از چه نرم افزاری استفاده کنیم بهتر هست؟
حامد جان،
درود
پیشنهاد ما بهرهگیری از خدمات و سرویسها نماینده ایرانیِ شرکت مِیلیفای هست.
برای کسب اطلاعات بیشتر لطفاً به وبسایتشون مراجعه بفرمایین: https://mailify.ir
در ضمن بابت لطف و محبت شما سپاسگزاریم 🙂
عالی بودین
ای کاش همه مثل شما بودن
ممنونم
محسن جان،
درود
بابت لطف و محبت شما سپاسگزاریم 🙂
سلام
خیلی ممنون از مقالهی خوبتون
معلومه که واسش وقت گذاشتین
خیلی ساده و روان توضیح داده بودین
عکسها هم که خیلی بامزه بودن
میدونم که دنبال بهتر شدن کارتون هم هستین وگرنه نظرسنجی نمیکردین
بعضی جاها نیاز خیلی شدید به ویرگول داشت که متاسفانه نذاشته بودین و باید جمله رو از اول میخوندم تا بفهممش
به هر حال خیلی ممنون
گلریز جان،
درود
بابت لطف و محبتتون بسیار سپاسگزاریم ولی در رابطه با بخش ویراستاری، ممکنه به دلیل طولانی بودن این مقاله مشکلاتی وجود داشته باشه.
از این بابت خیلی متاسفیم و پیگیری میکنم تا بررسی بشه اما اگر بهطور مشخص میفرمودین کدوم قسمتها مشکل داشتن قطعاً سریعتر به نتیجه میرسیدیم 🙂
با سلام و احترام
مطلب بسیار مفیدی بود، از تیم شما سپاسگزارم.
امیدوارم همیشه سلامت و موفق باشید.
محمد جان،
درود
بابت لطف و محبت شما سپاسگزاریم 🙂
سلام
ای کاش چند نمونه ایمیل مارکتینگ موفق به همراه عکس های اون ها رو هم می ذاشتید.
ممنون
پانیذ جان،
درود
در مورد کمپینهای ایمیلی موفق اتفاقاً چند نمونه در سایت هست. مثلاً: https://mailstory.ir/successful-amazon-email-marketing یکی از مقالههایی هست که زیاد بازدید شده
اما از طریق قسمت جستجو میتونین به مقالههای جالبی برسین.
در نهایت از شما بابت وقت و محبتتون سپاسگزاریم 🙂
سلام
ابتدا تشکر می کنم بخاطر مطالب خوب و مفید و روان شما چون در بعضی از آموزشگاه ها و کلاس ها طوری میگن انگاری آپلو می خوان هوا کنن!
خب من برای اینکه دو فروشگاه را خودم تاسیس کردم بدون کمک کسی فقط با سرچ در اینترنت و خواندن مقالاتی مثل مقاله شما یاد گرفتم.
جمله های ابتدایی که خواندم دیگه تا آخرش را فهمیدم چون عملی تجربه کردم ولی این را هم به خودم می گم هم به دوستان و…
هیچوقت نگید من که بلدم دیگه نمی خونم!
نه علم در حال تغییر است و اینکار هم نوعی علم تخصصی است.
من میدونم اساتید این مجموعه یا هر فردی که این سری علم ها را دارد قدرت نابودی برند یا موفقیت برندی هم دارد.
سوگل جان،
درود
بابت لطف و محبت شما سپاسگزاریم و خوشحالیم که برای شما مفید واقع شده 🙂
با سلام و وقت بخیر خدمت مدیران وب سایت فوق العاده ی میلاستوری.
از بابت مقاله بسیار ممنونم.
همچنین از بابت آموزش گوگل تگ منیجر و کتاب ایمیل مارکتینگ از ربان جیمیل که دید وسیع و فوق العاده ای به من داد خیلی خیلی تشکر می کنم.
فوق العاده بودند.
رضا جان،
درود
بابت لطف و محبت شما سپاسگزاریم. بازهم به ما سر بزنید چون مقالات جدیدی در حال نگارش هستن… 🙂
سلام
من تازه میخوام شروع کنم به نظرم مطالب تون مفید بود و خیلی صمیمانه توضیح داده شده بود.
ممنون
فاطمه جان،
درود
بابت لطف و محبت شما سپاسگزاریم 🙂
ممنون از مقاله.
خیلی خیلی مفید بود.
مژی جان،
درود
بابت لطف و محبت شما سپاسگزاریم 🙂
خیلی ممنون
نرگس جان،
درود
بابت لطف و محبت شما سپاسگزاریم 🙂
خیلی خوب بود.
ممنونم از شما
علی جان،
درود
بابت لطف و محبت شما سپاسگزاریم 🙂
جالب بود…
ممنونم از شما
ناهید جان،
درود
بابت لطف و محبت شما سپاسگزاریم 🙂
بسیار آموزنده و مفید بود.
با سپاس فراوان
محمدی عزیز،
درود
بابت لطف و محبت شما سپاسگزاریم 🙂
ممنون ازتون
خیلی واضح و خلاصه اصل مطلب رو گفتید.
خودم یه نکته خیلی خوب از این مقاله دریافت کردم که حتما تو سایت خودم اعمال می کنم.
ممنون میشم این مدل مقالات کاربردی در زمینه ایمیل مارکتینگ بیشتر بشه.
ممنون از میلاستوری عزیز
رضا جان،
درود
در ابتدا خوشحالیم که مطالب ما برای شما مفید واقع شده؛
به اطلاعتون میرسونم که مقالههای جدیدی در حال نگارش هستن پس به ما سر بزنید.
همچنین بابت انرژی و محبت شما سپاسگزاریم 🙂
ممنون میشم اگر بیشتر راجع به اتوماسیون ایمیل هم صحبت کنید.
مرسی
شیما جان،
درود
در مورد پرسش شما لطفاً این مقاله: https://mailstory.ir/automation-in-email-marketing رو با دقت بررسی بفرمایین و اگر پرسشی بود در خدمتتون هستیم.
سپاس از همراهی گرمتون 🙂
بسیار جالب و مفید بود.
خیلی ممنون از مقالات مفیدتون.
چیزی که در مورد متن مقالات این سایت واسم جالبه قابل فهم و متن روانشونه.
علی عزیز،
درود
بابت لطف و محبت شما سپاسگزاریم 🙂
سلام
متشکرم بابت مبحث بسیار کامل تون درباره ایمیل مارکتینگ.
این مطلب باعث شد من یک دید جامع و البته با جزییاتی رو درباره خیلی از مسائل ایمیل مارکتینگ درک کنم.
سپاسگزارم
محبوبه عزیز،
درود
بابت لطف و محبت شما سپاسگزاریم 🙂
خیلی خوب و مفید بود.
ممنونم
زهره عزیز،
درود
بابت لطف و محبت شما سپاسگزاریم 🙂