تمام کسانی که در حوزهی ایمیل مارکتینگ فعالیت میکنند و سوختهی این راه هستند، به شما خواهند گفت که یکی از مهمترین چالشهای کاری آنها این است که کمپینهایی بفرستند که توجه کاربران را در صندوقهای ایمیل شلوغ جلب کند. این روزها، جنگِ ایمیل مارکتینگ، جنگِ دیده شدن در صندوقهای ایمیلی است که دقیقه به دقیقه در حال جذب ایمیلهای جدید است.
در این جنگِ عجیب، عنوان ِخبرنامه یکی از بهترین سربازان دیجیتال مارکترها است!
در استراتژی ایمیل مارکتینگ، باید توجه جدی به انتخاب عنوان خوب برای ایمیلهایتان داشته باشید. در این یادداشت میخواهیم ۱۱ پیشنهاد قابل استفاده را خدمتتان ارایه کنیم؛ با ذکر این نکته که در واقع هیچ قانون کلی برای انتخاب عنوان مناسب وجود ندارد و در نهایت این شما هستید که متناسب روحیهای که در کمپینهایتان به دنبال آن هستید، باید عنوان مناسبی را انتخاب کنید.
۱. ایمیلهایی که حاوی اعداد و لیستها هستند
اعداد جذاب هستند. استفاده از اعداد و ارقام، چیزی است چیزی است که این روزها در فضای وب و در عنوان خبرنامهها زیاد به چشم میخورد، ولی همچنان مشتری جذب میکند. چیزهایی مثل این را زیاد دیدهاید:
- ۱۸ اپلیکیشن پر دانلود در کافه بازار
- ۹ خطای رایج در دستگاههای اندرویدی و راهحل آنها
- سال ۱۳۹۷ به روایت آمار و ارقام
یکی از دلایل جذابیت عنوانهای این شکلی این است که وقتی پای اعداد و ارقام به میان میآید، خواننده میداند که چه چیزی انتظارش را میکشد. تکلیفش قبل از اینکه ایمیل را باز کند یا روی لینک کلیک کند، مشخص است.
این دسته از محتواها معمولا اطلاعات بهدردبخوری را به خواننده ارایه میکنند و همین امر باعث جذابیتشان میشود.
استفاده از ارقام به حدی جذاب و کلیکآور است که برخی برندها حتی پا را فراتر میگذارند و اعداد و ارقام را وارد عنوان فرستنده هم میکنند.
وقتی کلی اطلاعات دارید که میخواهید به خواننده ارایه کنید، استفاده از لیستها و شماره زدن برای آنها، کمک میکند هم مطلب بهتر دیده و خوانده شود، هم ایمیلهایتان بهتر باز شود.
۲. عنوانهایی که به دنبال ارایهی شوک به مخاطب هستند
ایمیل هم مثل زندگی است. اگر واقعا مشتاق گفتن چیزی باشید و این اشتیاق را به شکلی نشان دهید، احتمالا حرفتان بهتر شنیده می شود.
البته نکتهی ماجرا این است که نباید از عنوانی پر هیجان و شوکبرانگیز استفاده کنید و بعد محتوایی کمارزش به خواننده ارایه کنید. استفاده از عنوانهای پرهیجان در ایمیلها را برای وقتی بگذارید که واقعا چیزی بزرگ داشته باشید. اگر یک محصول نرمافزاری آنلاین دارید، در خط عنوان همهی خبرنامههایتان ننویسید «بهروزرسانی انقلابی در نرمافزار فلان». عنوانهای این شکلی را بگذارید برای وقتی که واقعا یک بهروزرسانی انقلابی بیرون دادهاید!
۳. عنوانهای سرگرمکننده و طنازانه
استفاده از طنز و خوشمزگیهای زبانی، تقریبا همه جا کاربرد دارد و باعث می شود حرفتان بهتر و بیشتر شنیده شود. در عنوان ایمیل هم این موضوع مصداق دارد. اگر کاری کنید که لبخند روی لبان کاربران بنشیند، این شانس را خواهید داشت که ایمیلهایتان هم بیشتر باز شود و کلیک شود.
استفاده از طنز البته ظرافتهای خاص خودش را دارد. باید حسابشده از زبان طنز استفاده کنید. عنوان شما نباید برخورنده باشد و به کسی اهانت کند.
یک دلیل دیگر برای اینکه استفاده از طنز در عنوانهای ایمیل خوب است این است که استفاده از زبان طنزآمیز، به ایمیلهای شما چهرهای انسانی میبخشد و آنها را از قالب خشک و رسمی و تبلیغاتی خارج میکند.
۴. عنوانهایی که روی برتری مخاطب تأکید میکند
همهی ما دوست داریم که در زندگی و کارمان سرآمد باشیم و بدرخشیم. در کمپینهای ایمیلی میتوانیم از این نیاز روانشناختی استفاده کنیم و حسی از برتری و قدرت و سرآمد بودن را به خوانندگانمان منتقل کنیم.
چند تا نمونه عنوان:
- تولدت مبارک! وقتشه که جشن بگیریم!
- ریزهکاریهایی برای اینکه زیباتر به نظر برسید
- با این لباسها، در هر مجلسی بدرخشید
یادتان باشد از این عنوانهای ایمیل زمانی استفاده کنید که شناخت خوبی از مخاطبینتان دارید و میدانید چنین عنوانهایی باعث ناراحتی آنها نمیشود.
۵. عنوانهای کوتاه
اغلب کمپینهای ایمیلی عنوانهایی طولانی دارند. عنوانهایی که معمولا یک جملهی کامل هستند یا شاید حتی بیشتر از یک جمله باشند. استفاده از عنوانهای خیلی کوتاه و مثلا دو یا سه کلمهای همیشه توصیه نمیشود، چون کار سختی است که همیشه بتوانید توجه مخاطب را با دو سه کلمه جلب کنید، ولی بعضی وقتها بد نیست این شیوه را امتحان کنید و از قدرت عنوانهای کوتاه استفاده کنید تا توجه مخاطب را جلب کنید.
یکی دیگر از ویژگیهای عنوانهای کوتاه این است که مخاطبینی که اینباکسشان را روی گوشی موبایل چک میکنند، میتوانند به سرعت کل عنوان ایمیل را مرور کنند و فضای بیشتری نیز برای عنوانهای Preheader برای شما باقی میماند.
نگاهی داشته باشیم به برخی از نمونههای کلاسیک چنین عنوانهایی:
- چیشد اگه…
- کی این کار را میکنه؟
- ۱۰۰ هزار تومان صرفهجویی کنید
یادتان باشد زمانی از عنوانهای خیلی کوتاه استفاده کنید که واقعا بتوانید موضوع را در قالب چند کلمه بیان کنید و مخاطب از طریق کمپینهای قبلی با موضوع فعالیت شما آشنایی ذهنی داشته باشد.
۶. عنوانهایی که با احساس مخاطب بازی میکنند
همه ما میدانیم که احساسات، باعث حرکت و عمل میشوند. اینکه چه چیزی را احساس کنید، باعث میشود که عملکردهای مختلفی داشته باشید و این موضوع چیزی است که در کمپینهای ایمیلی هم باید به آن توجه کنید. ببینید ایمیلهای شما و محتوایی که در ایمیلها میخواهید عرضه کنید، چه حسی را در خواننده ایجاد میکنند. با کمی تلاش و ایدهپردازی میتوانید به ایدههایی برای عنوانهای جذاب و احساسبرانگیز برسید و خوانندگان را درگیر کنید.
چند نمونه را بررسی کنیم:
- آیا حاضرید برای نجات زندگی یک کودک، تلفنتان را ساعتی کنار بگذارید؟ (ایمیل ارسالی از سوی یونیسف)
- یک زبان جدید را با روزی ۵ دقیقه وقت یاد بگیرید (ایمیل ارسالی از Duolingo)
- یک غذای عالی به مهمانانتان بدهید، بدون اینکه ورشکست شوید! (ایمیل ارسالی از Pizza Hut)
۷. عنوانهای سرراست
برخی مواقع یکی از بهترین راهکارها برای اینکه مخاطبین را تشویق کنید ایمیلهای شما را باز کنند، این است که مستقیم بروید سر اصل موضوع. این تاکتیک در زمانهای زیر قابل استفاده است:
- میدانید که مخاطبین شما به خواندن محتوایی که داخل ایمیل است، علاقه دارند.
- محتوای داخل ایمیل، متنی تجاری یا اطلاعاتی کاربردی است که مخاطب انتظار آن را میکشد.
- محتوای داخل ایمیل به صورت سفارشی و اختصاصی برای هر مخاطب آماده میشود.
- برخی از نمونههای چنین عنوانهایی را مرور کنیم:
- بیانیه شرکت آماده شده است
- از شما برای عضویت در سایت ممنونیم
- سفارش شما ارسال شد
یادتان باشد از چنین عنوانهایی زمانی استفاده کنید که واقعا پیام مستقیمی برای کاربر دارید و کاربر شما انتظار دارد که چنین ایمیلی را از شما دریافت کند.
۸. عنوانهای ایمیلی که حاوی کد تخفیف هستند
اگر بر اساس تحقیقات قبلی به این نتیجه رسیدید که بیشترین جذابیت کمپینهای ایمیلی شما در رابطه با فروش محصولاتتان است، میتوانید برخی مواقع از چنین عنوانهایی استفاده کنید. یعنی بیایید و به صورت مستقیم و بدون اینکه وارد حاشیه شوید، همان چیزی را در عنوان ایمیل به مخاطب ارایه کنید که دنبالش است: کد تخفیف!
۹. عنوانهای ایمیلی که به کاربر برای زمانها یادآوری میکنند
بعضی وقتها بد نیست با موضوع «زمان» در عنوان ایمیلهایتان بازی کنید. البته مثل سایر مثالهایی که زدیم، بازی کردن با موضوع زمان هم قلقهای خودش را دارد و نباید کاربر را گیج کند. میتوانید در موارد خاصی، با یادآوری زمانهایی که برای خرید از فروشگاه یا استفاده از کد تخفیف و جشنوارههای فروش باقی مانده، خواننده را مشتاق کنید ایمیل را باز کند و موضوع را دنبال کند. حواستان باشد که اعتبارتان را خدشهدار نکنید.
برخی از نمونههای چنینی عنوانهایی:
- تخفیف ۱۵٪ شما در حال اتمام است
- فقط امروز از فرصت امتیاز ویژه خرید استفاده کنید
- توجه: اعتبار کارت خرید شما به زودی به پایان میرسد
۱۰. عنوانهای کنجکاویبرانگیز
یکی از راهکارهای کلاسیک برای جلب توجه خواننده در همهی مدیومها، برانگیختن حس کنجکاوی خوانندگان است. این متد همانطور که در روزنامهها و مجلات جواب میدهد، در کمپینهای ایمیلی نیز پاسخ میگیرد.
استفاده از عنوانهای ایمیل که کنجکاوی خواننده را برانگیزند البته خطرهای خودش را هم دارد. اگر عنوان ایمیل را خیلی گنگ و مبهم بنویسید و اطلاعات زیادی در اختیار مخاطبین نگذارید، ممکن است کلا نتوانید توجه آنها را جلب کنید و ایمیلهایتان باز نشود. اگر هم بخواهید اطلاعات کاملی در متن عنوان ایمیل بگذارید که اصلا موضوع برانگیختن کنجکاوی از دور خارج میشود!
راهکار هوشمندانه این است که خط میانی را پیدا کنید؛ یعنی بدانید که چگونه هم مبهم باشید و هم به اندازهی کافی گویا! باید به موضوعاتی که مورد توجه و علاقهی مردم است اشاره کنید، ولی خیلی وارد جزییات نشوید. بگذارید کنجکاوی مخاطب او را وادار کند که ایمیل را باز کند.
چند تا از چنین عنوانهایی را بررسی کنیم:
- این ایمیل را باز نکنید!
- بهترین زمانها برای انتشار محتوا در اینستاگرام در سال ۲۰۱۹
- احتمالا مدت زیادی است که دنبال این محصول هستید
۱۱. عنوانهایی که سؤالی را از مخاطب میپرسند
وقتی در عنوان ایمیل از کملهی شما استفاده میکنید و همزمان سؤالی را هم از مخاطب میپرسید، به صورت طبیعی مخاطبین کمی کنجکاو میشوند و ممکن است به این سمت بروند که با شما تماس بگیرند. طبیعتا شانس باز شدن ایمیلهای شما هم افزایش پیدا میکند.
این چند نمونه عنوان ایمیل را نگاه کنید:
- محسن، این همان محصولی نبود که دنبالش بودی؟
- هنوز تصمیمی نگرفتهای؟
- اطلاعات بیشتری در مورد ایمیل قبلی نیاز نداری؟ چند تا راهنمایی بیشتر برایت فرستادهایم.
- ایمیلهای بالا سؤالی را از کاربر میپرسند و سعی میکندن کاربر را به طور مستقیم خطاب قرار دهند.
این استراتژی البته همیشه جواب نمیدهد و باید برای برخی از کمپینهایتان کنار بگذارید. اگر در همهی ایمیلهایتان کاربر را مخاطب قرار دهید و از او سؤال کنید، مخاطب دست شما را میخواند و عکسالعمل منفی نشان میدهد.