از این راهنما استفاده کنید تا در زمان بحران کرونا بتوانید ارتباط بهتری با مخاطبینتان داشته باشید با ارسال کمپینهای متناسبتر، اعتبار برندتان را افزایش دهید.
در زمان بحرانهای فراگیری مانند بحران کروناویروس، کمپینهای تبلیغاتی شما حال و روز دیگری نیاز دارند. شما نمیتوانید مثل ایام عادی کمپینهایتان را برای مخاطبینتان بفرستید. اگر این کار را بکنید و کمپینهایتان را طوری بفرستید که انگار خبری نیست، احتمالا نتیجهی منفی خواهید گرفت و به شدت به اعتبار برندتان آسیب خواهید زد.
به زبان سادهتر، وقتی بحرانی تمام مخاطبین شما را درگیر کرده است، نمیتوانید آن بحران را نادیده بگیرید.
در هفتههای اخیر که ویروس کرونا خبر اول تمام دنیا شده، کمپینهای ایمیلی نیز از این حال و هوا دور نبودند. آمار یکی از مؤسسات معتبر نشان میدهد که در هفتههای اخیر، ۱۲٪ از کل کمپینهای ایمیلی ارسال شده توسط شرکتها، دربارهی ویروس کرونا و ماجراهای آن بود.
در این یادداشت ۸ نکته را در رابطه با ماجراهای این روزها بررسی میکنیم. نکاتی که احتمالا میتوانند به شما کمک کنند تا کمپینهایی بهتر برای مشتریانتان طراحی کنید.
۱) سریع عمل کنید.
مخاطبین انتظار دارند که در زمان بروز بحران، چیزی از شرکت شما بشنوند و ببینند. زمان را خیلی از دست ندهید و زودتر دستبهکار شوید.
اگر در زمان مناسب خبرنامههای ایمیلی را به دست مخاطب نرسانید، اعتبار خبرنامههای شما زیر سؤال میرود و کارکردش را از دست میدهد. این تأخیر ممکن است این طور برداشت شود که شما کنترل امور را از دست دادهاید یا به اندازهی کافی به مخاطبینتان توجه نمیکنید.
۲) دلسوز و با ملاحظه باشید.
وقت بگذارید و بررسی کنید که بحران موجود چگونه روی مخاطبین شما تأثیر گذاشته و چه کاری از دست شما برمیآید تا به آنها کمک کنید.
در کمپینهای ایمیلی که در بازهی زمانی بحران ارسال میکنید، سعی کنید روی جنبههای تبلیغاتی شرکتتان زیاد کار نکنید و در عوض تمرکز را روی ارایهی اطلاعات مفید و راهبردی و متناسب با شرایط ویژه بگذارید.
مطالب طنزآمیز احتمالا در این ایام چندان برای کمپینهای ایمیلیتان مناسب نباشد و سطح کار شما را پایین میآورد و شما را بیملاحظه جلوه میدهد.
سعی کنید تا حد امکان دنبال راهکارهایی باشید که به مشتریان و مخاطبین خبرنامههای شما کمک میکند کمتر از خانه خارج شوند.
۳) اقداماتی که برای مقابله با بحران انجام دادهاید را شرح دهید
مشتریان و مخاطبین شما احتمالا مایلند بدانند که در زمان بحران ایجاد شده، شرکت شما چه اقدامات مفیدی انجام داده است.
سؤالات زیر را مدنظر داشته باشید و ببینید میتوانید بر محور این سؤالات، مطالبی برای خبرنامههایتان آماده کنید؟
- در ایام بحران ویروس کرونا، چگونه فضای کاری شرکت را ضدعفونی میکنید؟
- چگونه از پرسنل شرکت و مشتریانتان محافظت میکنید؟
- آیا ساعت کاری شرکت شما تغییر کرده؟
- آیا روالی برای دورکاری برای پرسنل شرکت تعریف کردهاید؟
- آیا خدمات مشتریان شما دچار چالش شده یا با همان روال قبلی فعالیت میکند؟
- مشتریان چگونه میتوانند در این روزها بهتر از شما خدمات بگیرند؟
- آیا راهکارهایی دارید که به مشتریانتان کمک کند در این روزهای سخت بهتر از خودشان و خانوادهشان مراقبت کنند؟
۴) سعی کنید کمک کنید.
اگر بتوانید در این روزهای سخت، به مشتریانتان راهحل و کمکهایی ارایه دهید که بهتر از خودشان محافظت کنند، تأثیر عمیقی در آنها خواهید گذاشت. مردم به طور ذاتی دوست دارند با شرکتهایی کار کنند و از آنها سرویس بگیرند که به مشتریانشان اهمیت میدهند و برخوردی انسانی و صمیمانه با آنها دارند.
ببینید چه راهکارهایی برای کمک در اختیار دارید و از طریق خبرنامههای ایمیلی این راهکارها را به مشتریانتان اعلام کنید. این راهکارها میتواند کوپنهای تخفیف ویژه یا ارسال رایگان محصولات یا مواردی دیگر باشند. به ظرفیتهای خودتان نگاه کنید و بهترین راهحلها را پیشنهاد دهید.
۵) در رابطه با بحران کرونا شوخی نکنید. ماجرا را جدی بگیرید.
با اینکه شوخی و مطایبه معمولا میتواند کمپینهای ایمیلی را به رسانهای خواندنیتر و جذابتر تبدیل کند ولی در این روزها بهتر است کمی جدیتر باشید.
با ویروس و ماجرایی در دنیا سروکار داریم که با کسی شوخی ندارد. احتمالا بهتر است لحن کمپینهای ایمیلی شما نیز کمی رسمیتر شود و در عین حال میزان کافی از همدلی با مخاطب را در خود داشته باشد.
۶) از موقعیت سوءاستفاده نکنید.
اگر محصولات یا خدماتی دارید که در این روزها بیشتر به کار میآید (مثل انواع محصولات بهداشتی یا درمانی)، قیمتهایتان را بالا نبرید. با اینکه بر اساس قانون عرضه و تقاضا و منطق بازار، به نظر میرسد طبیعی باشد که قیمت محصولات پرمخاطب را افزایش دهید، ولی به این نکته توجه داشته باشید که این افزایش قیمت غیر اخلاقی است.
همهی ما در ایران ماجراهای مربوط به احتکار و افزایش چند برابری قیمت محصولات بهداشتی (الکل و ژل ضدعفونیکنندهی دست و ماسک صورت) را شاهد بودیم، اما از آن سو، سرویسهای آنلاین و استارتاپهای زیادی نیز بودند که قیمت محصولاتشان را کاهش دادند یا حتی رایگان کردند تا بتوانند خدمات بهتری به مخاطبینشان ارایه دهند.
۷) بحران را نظارت کنید و متناسب با شرایط جدید، اطلاعرسانی کنید.
در بحران ویروس کرونا، هر روز و هر ساعت خبرهای تازهای منتشر میشود. گوشبهزنگ باشید و متناسب با شرایط جدید، راهکارهایتان را بهروز کنید و سعی کنید بهترین پیشنهاد و خدمات را از طریق خبرنامههای جدید در اختیار مشتریان قرار دهید.
۸) به مخاطبینتان نشان دهید که به آنها اهمیت میدهید.
در این روزها اغلب مردم دچار استرس و نگرانی هستند. قرنطینهی خانگی نیز میتواند باعث افسردگی شود و راندمان افراد را پایین بیاورد.
دقت داشته باشید که خبرنامههای ایمیلی شما (که این روزها احتمالا بیشتر هم دیده و خوانده میشوند)، حس خوبی به آنها منتقل کند و باعث نگرانی و استرس بیشتر آنها نشود.