فایلهای گیف متحرک (Animated GIF) یکی از المانهای محبوب طراحان ایمیل هستند. چرا محبوبند؟ به این دلیل که به طراحان اجازه میدهند تا کمی حرکت و هیجان به ایمیلهایشان اضافه کنند. تقریبا اغلب تکنیکهای مدرن طراحی وب در طراحی ایمیل قابل استفاده نیست. همین موضوع باعث شده که طراحان ایمیل به فایلهای گیف متحرک به چشم یک ناجی نگاه کنند.
در این یادداشت میخواهیم چند نکته برای کاربردهای این فایلها را مرور کنیم و کمی راهکار ارایه کنیم.
۱. هدفی را دنبال کنید
فایلهای Animated GIF یک فرق اساسی با سایر المانهای محتوایی داخل ایمیل دارند: آنها محور کمپین شما میشوند. وقتی از یک فایل متحرک، بهخصوص در ایمیل استفاده میکنید، ناخودآگاه تمرکز مخاطب روی آن قرار میگیرد. به همین دلیل مطمئن شوید که با هدف خوبی از آن استفاده میکنید.
مثلا روی چنین کارکردهایی میتوانید فکر کنید:
- معرفی یک فروش ویژه
- معرفی یک ویژگی جدید در محصول
- معرفی یک محصول جدید
- ایجاد حس و حالی که متناسب با سایر اجزای کمپین شما باشد. مثلا دنبال این هستید که حس و حال زمستانی را در خواننده ایجاد کنید و با استفاده از تصاویر متحرک برف به دنبال ایجاد این حس میروید.
- جلب توجه مخاطب به محتوای جدیدی که در سایت یا بلاگ شما منتشر شده است
- آموزش یک موضوع
- داستانگویی
۲. فایل GIF و لینک CTA شما ترجیحا بهتر است با هم هماهنگ باشند
بهترین کمپینهای ایمیلی، آنهایی هستند که با خود ایمیل تمام نمیشوند، بلکه ایمیل تازه اول ماجرا است. اینجاست که پای دکمههای CTA به میان میآید. دکمههایی که کاربر را ترغیب میکنند روی لینک محوری ایمیل کلیک کند و به سایت شما مراجعه کند و مابقی ماجرا را آنجا دنبال میکنید. به همین دلیل اهمیت زیادی دارد که تناسب بالایی بین دکمهی CTA اصلی ایمیل و فایل گیف متحرک وجود داشته باشد.
۳. فایل گیفی اختصاصی طراحی کنید
در انتخاب فایل گیف متحرک، به مرتبط بودن محتوای این فایل با پیام برندتان توجه داشته باشید. گاهی وقتها استفاده از گیفهای مرسوم و رایگانی که در اینترنت وجود دارد، کافی نیست. باید دست به کار شوید و فایل متحرکی را متناسب با نوع داستانی که میخواهید روایت کنید، طراحی کنید.
۴. روی برندتان متمرکز بمانید
فایلهای انیمیشن گیف در همه جا حضور دارند. با کمی جستجو میتوانید به کلی ایده برسید. گیفها بانمک و جذاب هستند و به نظر میرسد استفاده از آنها میتواند کمپینهای شما را جذاب کند، ولی به این نکته توجه داشته باشید که کمپین شما پیام مشخصی دارد و با هدف تبلیغ یک موضوع مرتبط با برند شما اجرا شده است.
۵. مطمئن شوید که واقعا در حال استفاده از یک فایل GIF هستید!
فایلهای گیف متحرک (Animated GIF) در سال ۱۹۸۷ بهوجود آمدند. این قدمت باعث شده که تقریبا تمام سرویسدهندههای ایمیلی به خوبی از این فرمت پشتیبانی کنند. ولی نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که به جز فرمت GIF فرمتهای دیگری نیز برای نمایش فایلهای متحرک در فضای وب وجود دارند.
۶. حواستان به اندازهی فایل باشد
فایلهای متحرک گیف این قابلیت را دارند که حجم بالایی پیدا کنند. با توجه به تعداد فریمهایی که در فایل استفاده میشود، ممکن است حجم فایل زیاد شود و مثلا به ۵ یا حتی ۱۰ مگابایت برسد. حجم بالای فایل بهویژه برای کاربرانی که روی گوشیهای موبایل و با اینترنتهای کمسرعتتر ایمیل شما را باز میکنند، آزاردهنده است و میتواند آنها را ترغیب کند ایمیل را به سرعت پاک کنند.
پیشنهاد میشود حجم فایل را زیر یک مگابایت در نظر بگیرید. ابزارهای خوبی در فضای وب وجود دارد که میتواند برای بهینه کردن فایلهای گیف استفاده شود. میتوانید امکانات سایت EZGIF.com را بررسی کنید.
۷. مطمئن شوید که فایل به طور صحیحی داخل ایمیل قرار گرفته است
بسته به اینکه از چه ادیتور یا تکنولوژی برای طراحی ایمیل استفاده میکنید، ممکن است نمایش فایل گیف متحرک متفاوت به نظر برسد. بهترین راه برای مطمئن شدن از وضعیت نمایش درست فایل، تست ایمیل است. با هر بار درج یک فایل متحرک، ایمیل را چند بار در سرویسدهنده (ESP)های مختلف ایمیلی تست کنید.
۸. مراقب دسترسیپذیری ایمیل باشید
درصدی از کاربران ایمیلی، دسترسی به فایلهای گرافیکی را در سرویس ایمیلشان محدود کردهاند. به همین دلیل، هم برای درج تصاویر و هم برای درج تصاویر متحرک، پیشنهاد اکید میشود که از Alt Text مناسب برای تصاویر گرافیکی استفاده شود. توضیحات درجشده در alt-text کمک میکند تا ایمیل شما برای این دسته از کاربران نیز مفهوم باشد.
۹. پشتیبانی کلاینتهای ایمیلی از فایل را بررسی کنید
البته خیلی لازم نیست نگران این موضوع باشید. تقریبا تمام کلاینتهای مشهور ایمیلی به خوبی از فایلهای GIF متحرک پشتیبانی میکنند. احتمالا باید کمی نگران نسخههای قدیمیتر نرمافزار Microsoft Outlook باشید.