داستان سفر یک ایمیل، از زمانی که آن را ارسال میکنید تا زمانی که به دست مخاطب میرسد، داستانی طولانی است! مراحل مختلفی در طول عمر ارسال یک ایمیل وجود دارد که هرکدام در جای خود جای بررسی دارند که در ادامه به آن میپردازیم.
یکی از اصطلاحاتی که در کمپینهای ایمیل مارکتینگ زیاد شنیده میشود، دلیوری (Delivery) ایمیل است. [به جای کلمهی دلیوری میتوانیم از ترجمهی فارسی آن به صورت تحویل استفاده کنیم و مثلا به جای دلیوری ریت بگوییم نرخ تحویل.]
دلیوری ایمیل به چه معناست؟
«دلیوری» مرحلهای است که ایمیلی که به مخاطب ارسال کردهاید، توسط سرویسدهندهی ایمیلی مخاطب با موفقیت دریافت شده و در صندوق ایمیلی او قرار گرفته است.
قرار گرفتن در صندوق ایمیل مخاطب البته الزاما به این معنا نیست که ایمیل حتما در پوشهی Inbox قرار بگیرد. از نظر استانداردهای ایمیل مارکتینگ هرگونه قرار گرفتن در صندوق ایمیل جزو آمار دلیوری محسوب میشود. یعنی اگر ایمیل در پوشهی Spam هم قرار بگیرد، باز هم میگوییم ایمیل دلیور شده است. اسپم شدن ایمیل، موضوع دیگری است و بر اساس فاکتورهای مختلف و سیاستهایی که سرویسدهندههایی ایمیلی در نظر گرفتهاند، روی ایمیلهای ورودی اعمال میشود. وقتی ایمیلی به یک سرویس ایمیلی (مثل جیمیل یا اوتلوک یا یاهومیل وارد میشود، ایمیل بررسی شده و بر اساس اعتبار آدرس فرستنده، کلیدواژههای درج شده در ایمیل، عنوان ایمیل، رعایت استانداردهایی مثل قرار دادن لینک لغو عضویت و مواردی دیگر، سرویسدهندهی ایمیلی تصمیم میگیرد این ایمیل را در پوشهی اینباکس قرار دهد یا آن را در پوشهی اسپم قرار دهد.
در سرویس Gmail اینکه ایمیل در پوشهی اصلی قرار بگیرد یا در پوشهی پروموشن، از نظر تکنیکی تفاوت خاصی ندارد. در هر دو حالت ایمیل دلیور شده و در اینباکس کاربر قرار گرفته است. دستهبندی اتوماتیک ایمیلها در پوشههای مختلف، امکانی است که جیمیل در اختیار کاربرانش قرار داده است تا نظم بهتری به صندوق ایمیلشان بدهد.
محاسبهی نرخ دلیوری ایمیل
نرخ دلیوری (Delivery Rate) بر اساس نسبت ایمیلهایی که با موفقیت دلیور (تحویل) میشوند بر ایمیلهایی که با موفقیت ارسال شدهاند، محاسبه میشود.
به بیان دیگر، نحوهی محاسبهی نرخ دلیوری به این شکل است:
نرخ دلیوری (درصد) = (جمع ایمیلهای دلیور شده / تعداد کل ایمیلهای ارسال شده) * ۱۰۰
توجه داشته باشید که «نرخ دلیوری» به صورت مرسوم به صورت درصد معرفی میشود.
اهمیت نرخ دلیوری
محاسبهی نرخ دلیوری در کمپینهای ایمیلی اهمیت بالایی دارد. بالا بودن این آمار، یکی از مهمترین شاخصههایی است که مدیران کمپینهای ایمیلی به آن توجه میکنند. پایین بودن این آمار، نشان میدهد که لیست ایمیل شما کیفیت مناسبی ندارد و احتمالا با تعداد زیادی ایمیل غیرفعال و اشتباه پر شده است.
وقتی نرخ دلیوری ایمیل پایین باشد، روی کل کمپینهای ارسالی شما تأثیر منفی میگذارد و اعتبار دامین فرستندهی شما را از سوی سرویسهای ایمیلی زیر سؤال میبرد و ممکن است باعث افت آمار اینباکس شدن کمپینهای بعدی شما شود.
برای اینکه نرخ تحویل ایمیلها را افزایش دهید، یکی از بهترین راهکارها، بررسی ادواری کمپینهای ایمیلی و لیست مخاطبان است. گزارشهای کمپینهای آخرتان را تحلیل کنید و بر اساس آماری که سرویس ایمیل مارکتینگ در اختیارتان قرار میدهد، ایمیلهای غیرفعال را حذف کنید.