نگاهی به تجربیات کشورهای مختلف در استفاده از ایمیل به عنوان راهبردی برای ارتباط دولت و شهروندان
ایمیل، با توجه به ویژگیهای کلیدی که دارد، میتواند راهکار ارتباطی دولتها و شهروندان باشد.
به دلایل مختلف که جای بحث آن در این یادداشت کوتاه نیست، دولتها و نهادهای حاکمیتی در ایران، راههای ارتباطی مناسبی برای حفظ ارتباط مستمر با شهروندان ندارند. این موضوع باعث ایجاد شکاف بین نهادهای حاکمیتی و بدنهی اجتماع شده است که نمود و بروز عینی آن را در وقایع اخیر در کشورمان دیدیم.
بخشهای مختلف دولت نیاز دارند که با تکتک شهروندان ارتباط داشته باشند. دولتی که وظیفهاش ارایهی خدمات به شهروندان است، باید بتواند آنها را در فرایند تصمیمگیری مشارکت دهد. باید بتواند دلیل تصمیماتش را به شیوهای معقول و در شأن تمدن، با مردم در میان بگذارد.
برای اینکه نمونههای از کارکرد ایمیل در سازمانهای دولتی را بررسی کنیم، چند نمونه از بین هزاران نمونه را به صورت خلاصه بررسی میکنیم.
نمونهی وزارت کار ایالات متحده آمریکا
شما کارگر یا کارفرما هستید و نیاز دارید آخرین اطلاعات و بخشنامهها و تغییرات قوانین مرتبط را دریافت کنید؛ آن هم در کشوری مثل آمریکا که ایالت به ایالت ممکن است قوانین محلی با هم متفاوت باشند و با دنیایی از جزییات حقوقی سروکار دارید.
در سایت وزارت کار آمریکا (United States Department of Labor) میتوانید عضو خبرنامهی ایمیلی شوید و مشخص کنید که به دریافت چه اطلاعاتی علاقهمند هستید.
به عنوان شهروندی که مالیات پرداخت میکنید، از دولتی که وظیفهی خدمترسانی به شما را دارد، انتظار پاسخگویی دارید و انتظار دارید دقیقترین اطلاعات را با کارآمدترین شبوه در اختیار شما قرار دهد. خبرنامههای سفارشی ایمیلی به پلتفرمی تبدیل شده که کارآمدی خودش را نشان میدهد.
توضیحات بیشتر در مورد این سامانه را میتوانید در سایت زیر ملاحظه کنید:
https://www.dol.gov/general/email
نمونهی دولت هند در حفظ ارتباط ایمیلی با یک میلیارد شهروند
دولت هند پروژهای را با نام MyGov در بستر وب پیاده کرده است. این پروژه به دنبال این است که پلتفرمی خلاقانه را برای ایجاد ارتباط نزدیک بین اجزای دولت و تکتک شهروندان فراهم کند. یکی از اجزای این پلتفرم، ایمیل است. تمام کارمندان دولت در سراسر هند، یک آدرس ایمیل رسمی دارند که روی دامین اینترنتی رسمی دولت هند با آدرس gov.in ثبت شده است. این آدرسهای ایمیل قابل دستیابی برای تمام شهروندان است و همچنین، شناسهای است برای کارمندان سطوح مختلف دولت تا بتوانند وارد سامانهی جامع MyGov شوند. شهروندان نیز با سطح دسترسی دیگری میتوانند با آدرس ایمیلشان وارد سامانه شوند.
توضیحات بیشتر را در سایت اینترنتی دولت هند بخوانید:
https://www.mygov.in/mygov-faq
نمونهی پلتفرم CitizenLab
سرویس CitizenLab پلتفرمی جامع است برای ارتباط بین سازمانهای دولتی و شهروندان. پلتفرمی که به شهروندان و دولتهای محلی این امکان را میدهد تا ارتباط نزدیکی با هم داشته باشند. شهروندان از طریق ابزارهای گوناگون تعریفشده در این زیرساخت میتوانند در فرایند تصمیمگیریهای شهری مشارکت کنند.
بد نیست نگاهی به سایت این پلتفرم بیندازید:
https://www.citizenlab.co/about
کارکردهای ایمیل در زمانهای بحران
در این مقاله خواندنی در سایت مؤسسهی خدمات عمومی و عامالمنفعهی Copper در مورد کارکردهای خبرنامههای انبوه ایمیلی در زمانهای بحران:
https://www.copperdigital.co.uk/blog/email-marketing-in-a-time-of-crisis