ایمیل مارکتینگ را به چه روشی انجام دهیم؟
ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی قدرتمند ترین ابزار برای تبدیل بازدیدکننده به مشتری است. این روش بازاریابی در هر نوع کسب و کاری حتی کسب و کار خانگی بسیار مؤثر است. شما اگر بهترین سایت را هم داشته باشید، حتی اگر سایتتان را هم برای گوگل بهینه سازی کرده باشید، تا زمانی که ایمیل مارکتینگ نداشته باشید همیشه یک قدم در مسیر بالا بردن بهره وری کسب و کارتان عقبید!
دانستن چگونگی استفاده از استراتژی های مختلف بازاریابی ایمیلی به شما کمک می کند از وقت و انرژی ای که می گذارید نتایج خوبی بگیرید. اما اگر این استراتژی ها را ندانید نمی توانید به اندازه پتانسیل بالقوه این ابزار بازاریابی از آن نتیجه بگیرید.
ایمیل مارکتینگ ابزاری قدرتمند برای تبدیل بازدیدکننده به مشتری است.
به طور معمول شما می توانید از سه استراتژی بازاریابی ایمیلی که در زیر شرح داده ایم استفاده کنید:
استراتژهای ایمیل مارکتیک کدامند؟
۱- پیشنهاد ویژه
بسیاری از کسب و کارهای اینترنتی تمرکز اصلی خود را بر ارائه پیشنهاد ویژه به مشتریان بالقوه در ایمیل می گذارند. اما کسب و کارتان هر چه که باشد، باید چگونگی طرح پیشنهاد را در ایمیل بدانید. در این استراتژی هدف اصلی ترغیب افراد به خرید چیزی است که می خواهند، مانند پیشنهاد کوپن تخفیف برای محصولی که به آن علاقه مندند.
افراد زمانی حاضر به خرید می شوند که احساس کنند دلایل مناسبی برای خرید آن محصول به خصوص دارند. بنابراین دلایل قانع کننده ای بیاورید که چرا این خرید به نفع صاحب ایمیل است. تصور کنید می خواهید چیزی را به دوست خود پیشنهاد دهید. پس صداقت داشته باشید و از چرب زبانی و بزرگنمایی دوری کنید که باعث سلب اعتماد مشتریان می شود.
زیان استراتژی پیشنهاد این است که به خودی خود هیچ نفعی برای دریافت کننده ایمیل ندارد. برای همین باید به تمامی جوانب ایمیل خود دقت کنید، زیرا شما تنها به اندازه یک کلیک بر روی unsubscribe تا از دست دادن مشتری بالقوه خود فاصله دارید.
شما تنها به اندازه یک کلیک بر روی unsubscribe تا از دست دادن مشتری بالقوه خود فاصله دارید.
۲- محتوا
در این استراتژی، برخی از کسب و کارها طی ایمیلی مشترکانشان را از تولید جدیدی در سایتشان باخبر می کنند و صرفاً کارکرد خبررسانی دارند. برخی نیز کل مقاله را در قالب ایمیل در اختیار مشترکان قرار می دهند. در استراتژی محتوای ایمیل مارکتینگ، می توان برخی از مطالب را در دسترس عموم قرار داد و برخی دیگر را که از ارزش و غنای بیشتری برخوردارند را در ازای کسب اطلاعات از بازدیدکننده برای توسعه پایگاه داده ای خود در اختیار بازدیدکنندگان قرار می دهند.
برای مثال شما می توانید از افراد بخواهید که پیش از دسترسی به لینک مطلب، آن را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارند و از این طریق کانال های ارتباطی جدید و مختلفی را ایجاد کنید و یا می توانید در صفحه فرود یا لندینگ پیج (Landing page) اطلاعات بیشتری از بازدیدکنندگان دریافت کنید، مانند جنسیت، تحصیلات، سن و غیره. این گونه می توانید اعضای سایتتان را بر اساس اطلاعاتی که دریافت کردید طبقه بندی کنید. دقت داشته باشید که همین اختصاصی کردن پیامهای ارسالی بر اساس اطلاعات دسته بندی شده شانس شما را برای تبدیل بازدیدکنندگان به مشتری را افزایش می دهد.
سعی کنید اطلاعات زیادی از بازدیدکنندگان درخواست نکنید تا از تصمیم خود پشیمان نشوند.
مشکل این استراتژی این است که هر قدر اطلاعات بیشتری را در صفحه لندینگ پیج از بازدیدکنندگان درخواست کنید، افراد کمتری حاضر می شوند فرم اطلاعات درخواستی شما را تکمیل کنند. بنابراین سعی کنید اطلاعاتی که درخواست می کنید کم اما با ارزش باشد تا بازدیدکنندگان عطای مشترک شدن را به لقایش نبخشند.
۳- ایجاد رابطه
با ترکیب دو استراتژی قبل، در واقع در ایمیلهای ارسالی پیشنهادی می دهید و محتوای مفیدی هم فراهم می کنید. بنابراین به طور خودکار روابطی را ایجاد می کنید. اما برای اجرایاستراتژی ایجاد رابطه کارهای دیگری هم باید انجام داد. مثلاً می توانید از مشترکانتان بخواهید تا به ایمیل هایتان پاسخ دهند یا یک نظرسنجی را پر کنند. و می توانید تجربه ها و عقایدشان را جویا شوید. اما از نظرات تند و تیز غافل نشوید که بازی با دم شیر است.
لحن شما نیز در این ارتباط بسیار مهم است. لحن یک شخص را داشته باشید، نه یک شرکت. طوری بنویسید که بازدیدکنندگان بفهمند طرفشان یک انسان است مانند آنها. و دیگر این که این رابطه همواره باید ادامه یابد و هیچ نظر یا پرسشی بی پاسخ نماند. وگرنه این احساس به بازدیدکننده دست می دهد که خر شما از روی پل گذشته و دیگر به نظراتش اهمیت نمی دهید. آن زمان است که باز به سراغ دکمه unsubscribe می روند. اگر هم اشتراک خود را قطع نکنند مطالب شما نخوانده و دست نخورده باقی می ماند.