بازاریابی ایمیلی یکی از موثر ترین روش های بازاریابی اینترنتی می باشد. گوگل قصد دارد تکنولوژی AMP را به ایمیل نیز اعمال کند؛ اما این برای بازاریابی ایمیلی به چه معناست؟
آیا تا به حال تعداد پیام های غیر منطقی که به ایمیل تان ارسال شده است را شمرده اید؟ انتقادهای زیادی به این پلتفرم در سالهای اخیر شده است، اما به عنوان متدی برای برقراری ارتباط با مصرف کنندگان، از هر زمان دیگری قوی تر و موثرتر شده است.
کمی قبل تر در ماه مارس، زمانی که گوگل اعلام کرد می خواهد یک پروژه سورس باز Accelerated Mobile Pages را برای این پلتفرم اجرایی کند، این مسئله کمی جدی تر شد.
این حرکت نشان دهنده برنامه عظیم اینترنت برای توسعه مجدد سرویس Gmail و تبدیل email به یک سرویس “پویا، به روز و عملگرا”، در کنار سرعت بخشیدن به آن است. به طور خلاصه، اینترنت می خواهد ارتباط این دو سرویس را بیشتر و بهتر نماید.
در حال حاضر، بیشتر سازمان ها Open rate بالای 25% و نرخ کلیک (CTR) بالای 5% را مدنظر دارند و گوگل می خواهد این میزان را با اصلاح سرویس های پیام الکترونیک، ارتقاء دهد.
غول Silicon Valley (گوگل)، سابقه و سازگاری قابل توجه ایمیل را تشخیص داده است. با وجود داده مرورگر بسیار زیادی که هر روز از دنیای آنلاین به دست می آید، ایمیل یکی از موثرترین و فراگیرترین روش های بازاریابی مستقیم می باشد. طبق اعلام Direct Marketing Association یا سازمان بازاریابی مستقیم آمریکا، میزان متوسط نرخ بازگشت سرمایه یا ROI در بازاریابی ایمیلی، چهار برابر بیشتر از هر کانال بازاریابی دیگری است.
برای همین هم گوگل، به دنبال اصلاح و توسعه پلتفرم ایمیل خود، با روشی خلاقانه است و می خواهد سریعا هم نتیجه بگیرد.
معنای خلاصه این امر، چیست؟
برندهای محبوب شما حالا می توانند ابزارهای تعاملی جدیدی را با ایمیل یکپارچه کنند. برای مثال، قابلیت مرور وب سایت ها، پاسخ (RSVP) به دعوت رویدادها و تکمیل فرم ها بدون آنکه لازم باشد پلتفرم را ترک کنید.
در حال حاضر نسخه آزمایشی در دسترس توسعه دهندگان است و این کمپانی می خواهد پشتیبانی خدمات Gmail را در سال 2018 راه اندازی نماید. این سرویس به پیشرفت خود ادامه می دهد و در آینده احتمالا شاهد آن خواهیم بود که معاملات هم در قالب ایمیل شکل می گیرند.
کارهای عمومی مشتریان، مانند رزرو پروازها، نوشتن نظرات، سفارش لباس و گشت و گذار در وب، در قالب یک رابط صورت خواهد پذیرفت و دیگر نیازی نیست که کاربران وقت خود را در سایت ها یا موتورهای جستجو هدر دهند.
اهداف انجام این کار چیست؟
گوگل از انجام این کار، سه هدف اصلی دارد: ارتقاء تجربه کاربری (UX)، دسترسی بیشتر به داده های مصرف کنندگان و سهم بیشتر در فروش تبلیغات دیجیتالی. با ساخت سرویس ساده تری که معاملات تبلیغاتی آنلاین را راحت تر می کند، گوگل پیشنهادات تبلیغاتی بیشتری را می تواند ارائه کند.
گوگل این کار را بر اساس داده های دقیقی انجام می دهد که با دیدن میلیون ها معالمه در پلتفرم Gmail به دست آورده است. گوگل قصد دارد از این داده ها استفاده کرده و برای هر کاربر، یک شخصیت دیجیتالی تمام و کمال بسازد.
چه چیزی از آن به نفع مصرف کنندگان است؟
قطعا، گوگل به فکر منفعت خودش است، اما این کمپانی قول داده است که مصرف کنندگان سود بیشتری از این تغییرات خواهند برد. گوگل گفته است بیشترین تاثیر مثبت این تغییرات را در زمان دیدن تبلیغات الکترونیکی در وب حس خواهید کرد. به این شکل که، ارتباط مستقیم تری میان مصرف کنندگان و برندهای مورد علاقه آنها خواهید دید و علاوه بر آن دیگر خبری از مراحل سخت و خسته کننده برای انجام معامله و یا تنظیم قرار نیست.
با یکپارچه سازی داده های زنده با پلتفرم، ایمیل ها می توانند اطلاعات به روز برندها را نمایش دهند. بنابراین دیگر خبری از تخفیفات تاریخ گذشته، یا وقت های پر شده ای که خالی نشان داده می شوند، نخواهد بود.
به وجود آمدن این تغییرات، پروسه ارتباطات بازاریابی دشوار کنونی را نیز دگرگون خواهد کرد. برای مثال، به خبرنامه های ایمیل بعد جدیدی داده خواهد شد و خبرنامه ها زین پس خواهند توانست محتوای مختصر و مفیدتری را در اختیار مصرف کنندگان قرار دهند. علاوه بر این، احتمالا به تدریج شاهد فرم های اخذ اطلاعات در صفحات فرود نیز نخواهیم بود. چرا که تمامی اطلاعات مورد نیاز از ایمیل و دیگر سورس ها به دست خواهد آمد.
گوگل چطور می خواهد موقعیت خود را با این کار بهتر کند؟
مانند هر تغییر فرمت دیگری، برای یکپارچه سازی AMP با Gmail به زمان نیاز است، بنابراین انتظار تغییرات سریع را نداشته باشید. پس از آن که این تکنولوژی با Gmail یکپارچه سازی شد، مدتی دیگر طول خواهد کشید تا برندها متوجه شوند که استفاده از این پلتفرم بازگشت سرمایه یا ROI آنها را بیشتر خواهد کرد. علاوه بر این، در صورتی که اعمال این تغییرات تنها محدود به Gmail باشد، احتمالا به این زودی ها انقلاب ایمیل را شاهد نخواهیم بود.
با این وجود، دیدن عکس العمل رقبای گوگل به معرفی فرمت AMP جالب خواهد بود. بسیاری از رقبای گوگل می خواهند مانع پیشرفت این کمپانی بشوند و بدون شک بدشان نمی آید که پیشنهادات جایگزینی برای تکنولوژی AMP بدهند.
برای مثال تا مدتها سرویس instant articles فیسبوک به عنوان یک پلتفرم جایگزین برای محتوای snackable به نظر می رسید و مدت ها پیش در بهار 2015، یک سال قبل از رونمایی از AMP از آن رونمایی شد.
موفقیت پایدار و ماندگار ایمیل نیز به فرمت ساده آن نسبت داده می شود، بنابراین باید ببینیم عکس العمل مصرف کنندگان به این تغییر جدید چه خواهد بود.
طبق تجربه، کاربران، نحوه ارتباطات و پلتفرم های بازاریابی را می پسندند که ساده تر بوده و فعالیت روزمره آنها را تحت تاثیر قرار ندهد. خیلی از کاربران همچنین ترجیح می دهند در زمان خرید انتخاب آزادانه ای داشته باشند و مجبور به قبول پیشنهادات یک الگوریتم بی طرف نباشند. اما از طرفی هم موقعیت خوبی در اختیار بازاریاب ها قرار می گیرد تا استانداردهای خود را در برقراری ارتباط از طریق ایمیل بالا ببرند.
این برای بازاریاب ها به چه معناست
از دیدگاه کاربری که به آن نگاه کنیم، AMP احتمالا موجب به وجود آمدن تغییراتی در معیارهای عملکرد مورد استفاده بازاریاب ها، در زمان بررسی موفقیت شرکت ها خواهد شد. CTR یا نرخ کلیک ها ممکن است به طور خاص با معیار دیگری جایگزین شود، چرا که کاربران دیگر نیازی به بستن ایمیل و انجام معاملات نخواهند داشت.
اگر کمی استراتژیک تر به این موضوع نگاه کنیم، می بینیم که گوگل باید به مرکز این تغییرات، شخصی سازی اضافه کند تا موفق شود. اگر محتوایی که در هر ایمیل به کاربر ارسال می شود، مخصوص به همان کاربر و بر اساس اطلاعات کاملی که گوگل در اختیار دارد نباشد، مصرف کنندگان دیگر از این پلتفرم استفاده نخواهند کرد و به سراغ تجربه بهتری از بازاریابی می روند.
هوش مصنوعی (AI) نقش پررنگی در این تغییر ایفا خواهد کرد. در واقع، ابزارهای بازاریابی هوش مصنوعی، در حال حاضر هم به طور گسترده ای در دسترس بوده و به کمک بزرگترین برندهای دنیا رفته و به آنها کمک می کند تا در ایمیل مارکتینگ، محتوای مخصوص به هر کاربر را به او ارسال کنند.
تا به اینجا، به طور گسترده از این تکنولوژی ها استفاده می شده، اما در آینده انتظار می رود هوش مصنوعی تمامی کارهای مورد نیاز برای ارسال ایمیل را انجام دهد. برای مثال ساعت ارسال، طراحی، موضوع ایمیل، متن آن و حتی سفارشات مخصوص به هر یک از مخاطبین.
این تغییر، به خصوص به خاطر خلاقیتی که در آن نهفته است اهمیت دارد. خلاقیت چیزی است که به خاطر فرمت HTML، سالها از ایمیل به دور مانده است. بازاریاب ها قبلا به سختی تلاش می کردند تا در پلتفرم پیشین، محتوایی تولید کنند که کاربر با آن ارتباط برقرار کند. پلتفرم پیشین ایمیل تنها محتوای ساده ای را به همراه برخی طراحی ها یا تصاویر سبک، به کاربر ارسال می کرد.
می توان گفت که با وجود AMP، تکنولوژی بالاخره به قولی که به بازاریاب ها داده بود وفا کرد. بازاریاب های ایمیلی باید از این خلاقیت و تغییر به وجود آمده استفاده کنند و به استراتژی بهتری جهت تولید محتوا روی آورند. چرا که فرمت های ساده ارسال پیام الکترونیک دیگر برای مشتریان جذابیت گذشته را ندارد.
پلتفرم ایمیل، همچنان به رشد و پیشرفت خود ادامه می دهد. با اینکه هنوز راه دور و درازی را در پیش دارد، اما به نظر می رسد که به بخش جدایی ناپذیری از استراتژی های بازاریابی مستقیم تبدیل خواهد شد.