باز کردن یا باز نکردن؛ مسئله این است!
آیا نیازی دارد من این ایمیل را باز کنم؟ آیا این ایمیل به درد من خواهد خورد؟
اینها سوالاتی هستند که هنگام چک کردن صندوق ورودی ایمیلها، به ذهن هر کاربری خطور میکنند. اگر این کاربر یکی از مشتریان بالقوه شما باشد، پاسخ به این سوال میتواند در ارقام حساب بانکی شما تفاوت ایجاد کند. پس طبیعتا شما میخواهید که جواب “بله” باشد. البته فقط باز کردن ایمیل نیست که برای کسب و کار شما سرنوشت ساز است. بمنظور دستیابی به هدف و به دنبال پاسخ “بله” به این سوال، لازم است تا پاسخ کاربران به دیگر سوالات نیز “بله” باشد. سوال بعدی این خواهد بود که: آیا پاسخ دادن به این ایمیل برای من لطفی دارد؟
متخصصان فروش، زمان و تلاش بسیاری را صرف راهاندازی کمپینهای تبلیغاتی ایمیل خود میکنند. اما همچنان خریداران، تنها 24 درصد از ایمیلهای تبلیغاتی را باز میکنند. این نرخ کم باز کردن ایمیلها، بخاطر ایمیلهای ناخوشایندی است که باعث میشود مشتری اینگونه ایمیلها را نیز با دیگر ایمیلهای بیارزش موجود در صندوق ورودیاش یکسان در نظر بگیرد. پایین بودن تعاملات ایمیلی بر کل فرآیند فروش تاثیر میگذارد که نهایتا به درآمد شرکت لطمه سختی وارد خواهد کرد.
اگر تبدیل به شخصی هدف گرا شوید و در حالی که خود را جای مشتریانتان گذاشتهاید به بهترین نحو عمل کنید، یک ایمیل تبلیغاتی باکیفیت خلق خواهید کرد. همانطور که متوجه شدید، برای دستیابی به اهداف خود، نیاز دارید تا کاربران را ترغیب به باز کردن ایمیل خود کرده و در مرحله بعد، آنها را متقاعد کنید که پاسخ آن را بدهند. در این مقاله قصد داریم تا به شما کمک کنیم ایمیل تبلیغاتی بنویسید و رازهای دریافت سریع پاسخ آنها را بریتان فاش کنیم.
چگونه ایمیل تبلیغاتی بنویسیم؟
هدف از ارسال ایمیلهای تبلیغاتی همیشه ایجاد ارتباط با مشتری و درآمدزایی برای کسب و کار شماست. متخصصان فروش در انتظار دریافت پاسخی مثبت، ایمیلهای بسیاری را برای مشتریان ارسال میکنند. متخصصان فروش باید یاد بگیرند که چگونه یک ایمیل ترغیب کننده و جالب توجه خلق کنند تا به پاسخ مورد نظرشان برسند.
نوشتن یک ایمیل تبلیغاتی موثر فرآیندی مرحله به مرحله است. هر ایمیل تبلیغاتی از 5 بخش تشکیل شده است. هر بخش اهمیت خاص خود را دارد. اطمینان حاصل کنید که مشتریان شما تحت تاثیر قرار گرفته و اقدام مورد نظرتان (خرید) را انجام میدهند.
نوار عنوان
نوار عنوان مهمترین بخش ایمیل شماست. 47 درصد گیرندگان فقط بخاطر نوار عنوان ایمیل، آن را باز میکنند. یا ایمیل خود را جذاب کرده و گیرنده آن را راضی کنید یا برای همیشه دست نخورده در صندوق ورودی باقی بمانید. برای موثر کردن نوار عنوان ایمیل خود، باید مشکلات، دردها و احساسات مشتریانتان را درک کرده و بفهمید. نوار عنوانی شخصی برای مشتریانتان ارسال کنید که علاقه و اشتیاق باز کردن ایمیل را در آنها بوجود بیاورد. نوار عنوان باید علاوه بر متناسب و مرتبط بودن با شخص گیرنده، به خوبی بر محتوای داخل پیام نیز تمرکز کرده باشد. به هیچ عنوان از کلمات تحریک کننده اسپمی در نوار عنوان ایمیل خود استفاده نکنید؛ وگرنه سر از صندوق اسپم گیرنده در خواهید آورد.
شما باید حس کنجکاوی مشتریانتان را با طرح کردن سوالات یا فراهم کردن اطلاعات مرتبط به علایق آنها برانگیزید. این کار باعث میشود تا ایمیل شما مثل قلابی در ذهن مشتریانتان بنشیند تا به محض دیدنش بخواهند آن را باز کنند.
نمونههایی از عنوانهای موثر به شرح زیر خواهند بود:
- چند نکته برای رفع (مشکل گیرنده)
- سوالات سریع درباره (هدف گیرنده)
- یک هدیه ویژه برای شما از طرف (اسم شرکت)
- من هم از (مشکل گیرنده) رنج میبرم
خط آغازین
خط آغازین ایمیل شما فقط درباره شما نیست؛ بلکه برای مشتریانتان هم هست. گیرنده به خط آغازین ایمیل تبلیغاتی نگاه میکند، که بدون نیاز به باز کردن آن قابل مشاهده است. مراقب کلماتی که در خط آغازین به کار میبرید باشید. با افزودن بر ارزش محتوای خط آغازین، مشتریانتان را تحت تاثیر قرار داده تا ایمیل شما را باز کنند. هرگز ایمیل خود را اینگونه شروع نکنید: “سلام، اسم من ایکس است و برای شرکت ایگرگ کار میکنم.” در عوض سعی کنید عبارتی موثر بنویسید که ربط به مضمون نوار عنوان ایمیل شما داشته باشد.
قبل از اقدام برای نوشتن ایمیل تبلیغاتی، مطمئن شوید که به اندازه کافی درباره مشتریانتان میدانید.
متن ایمیل
با رعایت دو مورد قبلی، حالا مشتری شما پیش زمینهای درباره محتوای ایمیل شما دارد. او در ایمیل، به دنبال محصول یا راهحلهای شما میگردد. این مرحلهای است که میتوانید برای ایجاد یک رابطه، همدلی خود را با مشتری ابراز کنید. پرسشی مرتبط با مشکل مشتری مطرح کنید. پس از آن، یک راه حل مطمئن که برایش مفید خواهد بود، ارائه کنید. شما میتوانید از تملق و چاپلوسی هم در متن ایمیل بهره ببرید، اما هرگز نگذارید شبیه به ترفندی برای فروش به نظر برسد. ایمیل خود را کوتاه نگه دارید و به اصل مطلب بپردازید. از حاشیه روی بپرهیزید و از کلمات ساده و خوشایند برای بهبود خوانایی ایمیل استفاده کنید.
خط پایانی و دکمه اقدام به عمل
وقت آن رسیده است که کاری برای خودتان انجام دهید. کل ایمیل شما با هدف کمک به مشتریانتان شکل گرفته است؛ بجز خط پایانی آن که باید گویای هدف شما باشد. با اضافه کردن دکمه اقدام به عمل (CTA) مناسب، مشتری را به سمت هدفتان هدایت کنید. هدف شما میتواند درخواست پاسخ، رزرو تقویمی، قرار برقرای تماس و فروش کالا یا خدمات باشد.
خط پایانی باید یک اعلامیه همراه با یک دکمه اقدام به عمل باشد. اضافه کردن بیش از یک دکمه اقدام به عمل، ماهیت ایمیل را چند منظوره کرده و تاثیر منفی بر کارآیی آن میگذارد. دکمه اقدام به عمل شما باید واضح، مفید و مختصر باشد و مخاطبان را گیج نکند. دکمه اقدام به عملی که از جایگاه لازم برخوردار باشد، میتواند موجب موفقیت سریع شما شود. فقط باید از متن مناسب در زمان مناسب استفاده کنید.