اگر میخواهید کمپینهایی حرفهای و استاندارد طراحی و ارسال کنید و مطمئن باشید که قوانین این حوزه را رعایت میکنید، توجه به این چند نکته به شما کمک میکند.
۱) آدرس ایمیلی که با آن برای مشتریان ایمیل تبلیغاتی ارسال میکنید را طوری تنظیم کنید که اسم شرکت، یا نام مدیر و یا نام برندتان در ابتدای آن آمده باشد؛ یعنی این آدرس ایمیل باید آدرسی واقعی باشد.
۲) موضوع ایمیل بهتر است دقیق و هوشمندانه باشد، ولی نباید کاربر را فریب دهد. مثلا نوشتن جملهی «یک میلیون تومان برنده شوید» جملهی فریبندهای است و قوانین خیلی از کشورها (منجمله احتمالا قانون ایران) را نقض میکند، ولی میتوانید عبارت «۲۰ درصد تخفیف برای خرید شب عید» با ذکر دقیق کدهای تخفیف درج کنید.
۳) غلطهای املایی و رعایت نکردن اصول نگارشی به سادگی ایمیلهای شما را اسپم میکنند. روی نوشتن صحیح متن خیلی دقت کنید. برخی غلطهای املایی حتی باعث تخطی شما از قوانین میشود! (عجیب، ولی واقعی!)
۴) ایمیلهای شما باید قالب خبرنامههای ایمیلی را داشته باشند. قوانین FTC الگوی مشخصی را برای این کار تعریف نکرده است، ولی به صورت کلی وقتی فردی ایمیل انبوه شما را دریافت میکند، نباید حس دریافت یک ایمیل شخصی و انحصاری برایش دست دهد، بلکه باید کاملا روشن باشد که این یک ایمیل عمومی و تبلیغاتی است. البته استفاده از متدهای شخصیسازی ایمیل بر اساس دیتای ثبتنامی کاربران ایرادی ندارد. مثلا شما میتوانید نام و عنوان شرکت و سایر اطلاعات خصوصی که کاربر به شما داده است را در داخل ایمیل به شکلی استفاده کنید که متن روانتر و شخصیتر دیده شود.
۵) در انتهای ایمیل باید آدرس واقعی و قانونی کسبوکار شما درج شده باشد.
سرویسدهندهای خبرنامهی ایمیلی شما را ملزم میکنند که اطلاعات کامل آنلاین و فیزیکی خود را در سیستم و در کمپینها ثبت کنید.
این به این معنی است که کاربرانی که ایمیلهای شما را دریافت میکنند، باید بتوانند به سادگی با شما به صورت تلفنی تماس بگیرند، بستهای را پست کنند یا اگر لازم شد بلند شوند و بیایند دفترتان! قوانین این حوزه اجازه نمیدهد که فردی با هویت جعلی شروع به ارسال کمپینهای انبوه ایمیلی کند و از تبعات احتمالی کمپینهایش فرار کند.
۶) قسمتی را در خبرنامهتان در نظر بگیرید که کاربر بتواند هر زمان که تمایل داشت اشتراک خود را لغو کرده و ایمیلهای شما را دریافت نکند. این فرآیند میتواند در متن خبرنامه و یا ابتدا یا انتهای آن قرار گیرد و جملهای مشابه «لغو عضویت» و یا جملات مشابه قرار گیرد و لینکی برای آن در نظر گرفته شود. در فرآیند ایمیل مارکتینگ به این روند اصطلاحا opt-out میگویند. طبق قوانین FTC عضویت کاربر باید بلافاصله لغو شود، ولی شما موظفید ظرف مدت ۱۰ روز کاری این آدرس ایمیل های opt-out شده را به طور کامل و غیرقابلبازگشت از لیستهای خود حذف کنید. فرایند opt-out نباید نیاز به اطلاعات و فرایندهای خاصی داشته باشد.یعنی شما مجاز نیستید وقتی کاربر روی لینک لغو عضویت کلیک کرد، او را به سایت هدایت کنید و اینقدر در صفحات مختلف بچرخانید که گیج شود! اگر FTC متوجه شود که لغو عضویت در خبرنامه به سادگی انجام نمیشود، دادخواست مجرمانه علیه شما تنظیم میکند.
۷) چیزی که در خبرنامه تبلیغ میکنید، نباید با سایر قوانین جاری یک کشور تناقض داشته باشد. مثلا قمار و شرطبندی به صورت مشخص در قوانین مدنی ایران جرم است، به همین دلیل سرویسدهندههای ایمیلی مجاز به تبلیغ سایتهای شرطبندی نیستند. فروش و تبلیغ هر چیز دیگری که در قوانین ایران ممنوع است، در خبرنامههای ایمیلی هم ممنوع است.